pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Rektorerna: Duktiga lärare är skolans största tillgång

Kompetenta och bra lärare är en av de viktigaste faktorerna som gör en skola framgångsrik anser rektorerna. Detta visar en studie gjord av Institutet för kvalitetsutveckling (SIQ), på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Lärare är kanske bland den viktigaste resursen ett land har. De lär unga, hjälper dem att utvecklas och lägger grunden för deras framtid, som också är samhällets framtid. Kompetenta lärare är idag eftertraktade och nu har också rektorer runt om i landet insett att lärarna är en väldigt stor tillgång.

Rektorer i hela Sverige blev tillfrågade vad de tyckte kännetecknade en bra skola. Svaret var självklart: duktiga, delaktiga och engagerade lärare, som sätter fokus på eleverna. De menade att utan kompetenta lärare är det väldigt svårt för en skola att nå framgång i studieresultat, trivsel och utveckling. Därför såg de lärarna som den största tillgången för en skola.

I undersökningen fick rektorerna också frågan om vad i skolan som kräver utveckling och förbättring, och då svarade dem individanpassning av undervisningen, vidare kompetensutveckling bland lärarna samt bedömningsarbetet. Man tror exempelvis att ett nationellt system för ett strukturerat kvalitetsarbete skulle vara ett bra sätt att säkerställa kvaliteten i skolan.