pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Lärarnas besvikelse på skolmiljön

Skolmiljö är omdebatterat och mycket på tapeten, på de flesta platser runt om i landet. Nu har eleverna på en skola i Skåne blivit snuvade på en ny skola som var planerad att byggas, när den gamla rivits ner. Skolans elever kommer att skriva namnlistor i protest, skriver Sydsvenska dagbladet.

Lärarna känner besvikelse efter kommunstyrelsens beslut att häva planerna på att skolan ska rivas. Miljöproblem som finns i skolan är flera, bland annat finns inga grupprum, fuktfläckar och dålig luft.

Inte ens skolans två rektorer har några svar på lärarnas frågor om vad som hänt. I stället har de avsagt sig ansvaret för delar av arbetsmiljön, i detta fall den dåliga luften, som de enligt de flesta är under all kritik. Eftersom skolan skulle rivas har inget gjorts för att åtgärda problemet. Både Arbetsmiljöverket och miljöförvaltningen har redan kritiserat och dömt ut skolans fysiska tillstånd.

Skolans elever protesterar och ska skriva listor. Trots slitaget på skolan är både lärare och elever nöjda med verksamheten som skolan driver i övrigt!