Prolympia Västra Göteborg

Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Göteborg i söder till Umeå i norr. Centralt belägen i Västra Frölunda ligger Prolympia Västra Göteborg i det gamla polishuset som förvandlats till en modern nyrenoverad skola med specialsalar, interaktiva klassrum egen matsal samt närhet till Gothia Arena där idrottsundervisningen sker. Här erbjuder vi en fristående grundskola som fokuserar på kunskap, trygghet, idrott och hälsa för elever från årskurs sju till nio. Här får eleverna möjlighet att kombinera sitt idrottsintresse med en lyckad skolgång. Vi har som mål att alla lärare på Prolympia ska ha någon form av idrottsbakgrund och därmed förståelse för vilka vinster idrott och hälsa ger.

Om dig 

Att vara lärare är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever möjligheter att utvecklas maximalt söker vi rätt personer till vår skola. Vi söker dig som har höga förväntningar på elevers kunskaper och värdegrund. Vi ser också att du har ett positivt förhållningssätt och delar våra värderingar och grundsyn på idrotten som verktyg för att skapa god hälsa och bra kunskapsresultat.

Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga, är tydlig i ditt ledarskap och har lätt för samarbete. Du har förmåga att skapa tillitsfulla och goda relationer med både elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi ser också att du har ett inkluderande arbetssätt där du arbetar aktivt med elevinflytande, pedagogisk planering samt formativ bedömning.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att undervisa i spanska & engelska med tillhörande planering och uppföljning för årskurs 7-9. Som lärare bidrar du också till att vardagen fungerar för eleverna så uppgifter som pedagogisk lunch, rastvakt och läxhjälp kan ingå. Parallellt med undervisningen deltar du aktivt i ditt arbetslag samt andra forum för kollegialt lärande och skolutveckling. Tjänsten innefattar mentorskap. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig att undervisa i spanska och engelska för elever i årskurs 7-9. Du som söker har lärarlegitimation mot grundskolans senare år och har god kunskap om skolans uppdrag.  Det är meriterande om du har goda IT-kunskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten kan med fördel anpassas efter de ämnesbehörigheter du som söker erhåller. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningen avslutas 2019-02-11
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde i augusti 2018 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/21
Kontakt
  • Elizabeth Johansson, 031-3820552
  • Sofia Mattsson, 031-3820551
Publicerat 2018-04-05
Sista ansökningsdag 2018-05-05

Tillbaka till lediga jobb