Prolympia Virserum

Prolympia är Sveriges ledande idrottsskola på grundskolenivå med verksamhet från Virserum i söder till Umeå i norr. Prolympia Virserum startade 2010 och är en F-9 verksamhet med ca. 300 elever och ett fyrtiotal anställda. Skolan ligger centralt belägen i ett idylliskt, naturnära område ett stenkast från Virserumssjön med närhet till bibliotek, fritidsgård, ishall, skidbacke och idrottsanläggningar.

Om dig

Att vara lärare är ett viktigt uppdrag och för att ge våra elever möjligheter att utvecklas maximalt söker vi rätt personer till vår skola. Du som söker ser vikten av kollegial samverkan och har ett ämnesintegrerat och elevaktivt arbetssätt. Med din vilja och drivkraft vill du vara med och utveckla vår verksamhet. I klassrummet har du ett tydligt ledarskap och är lyhörd för eleverna. Du har ett positivt förhållningssätt och god samarbetsförmåga samt förmågan att skapa goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Vidare ser vi gärna att du delar våra värderingar och grundsyn på idrotten som verktyg för att skapa god hälsa och bra kunskapsresultat.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som lärare på Prolympia ansvarar du för att bedriva din undervisning inklusive planering och utvärdering i ett eller flera av följande ämnen: musik, bild slöjd och hemkunskap. Tjänsten och dess omfattning kan med fördel anpassas beroende på de behörigheter och erfarenheter du som söker erhåller. Undervisning sker i främst riktat till årskurs 7-9. I dina arbetsuppgifter ingår även mentorskap. Parallellt med undervisningen deltar du aktivt i ditt arbetslag samt andra forum för kollegialt lärande och skolutveckling.

Kvalifikationer

Du som söker erhåller eftergymnasial utbildning två år eller längre inom pedagogik och lärarutbildning med legitimation och behörighet att undervisa i något av de praktisk-estetiska ämnena dvs musik, bild, slöjd eller hemkunskap. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet i pedagogiskt arbete och är van att använda tekniska hjälpmedel.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningen avslutas 2019-02-10
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2018-08-10 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100
Ort Virserum
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7
Kontakt
  • Frida Kullberg, 0495-758004
  • Tina Bågenhammar, 0495-758003
Publicerat 2018-03-29
Sista ansökningsdag 2018-04-29

Tillbaka till lediga jobb