Tillbaka

Lärare engelska och svenska åk 7-9, Raoul Wallenbergskolan Skövde

Nu öppnar vi upp fler klasser och ett internationellt program. Vi bygger ut våra lokaler och satsar framåt. Vill du vara med?

 

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium.

Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.

Raoul Wallenbergskolan Skövde har expanderat från 80 elever till ca 850 elever. Nu öppnar vi också upp fler klasser och ett internationellt program. Skolan drivs under devisen ”göra positiv skillnad” och vår ambition är att det ska vara den attraktivaste grundskolan i Skövde. I skolan bedrivs en evidensbaserad verksamhet som både elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig värdegrund utifrån RWS ledord där ordning och reda står i fokus.  Vi lägger stor vikt vid att skapa ett gemensamt förhållningssätt kring undervisningen och övrig verksamhet. Intresset för vårt skolkoncept är mycket stort och därför är ambitionen att vi under de närmaste åren ska bygga och etablera flera nya skolor i såväl Skövde som Skaraborg.

Vem är du?

Vi söker en grundskollärare med behörighet att undervisa i engelska och svenska på högstadiet. Vi söker skickliga, drivande och engagerade lärare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi söker dig som delar vår värdegrund och vår passion för barn och utbildning. Inom RWS-skolor arbetar vi efter gemensamma lektionsrutiner som skapar möjlighet till arbetsro, trygghet och nyfikenhet. Som grundskollärare på RWS Skövde arbetar du i team och planerar och arbetar tillsammans med andra klasslärare, ämneslärare för elevens lärande under hela dagen.

Med god didaktisk förmåga, goda ämneskunskaper, en tydlig struktur och med en varierad undervisning som är anpassad utifrån den enskilde eleven skapar du de bästa förutsättningarna för att våra elever ska uppnå kunskapskraven. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Du ser dig själv som en viktig del i arbetet för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Du har ett gott ledarskap som förmedlar en tydlig lektionsstruktur, trygghet, tydliga förväntningar och relationsskapande. Du är väl förtrogen med digitala verktyg. Du ser samarbete som ett givet sätt att utvecklas och bli ännu bättre. Klassrummen är utrustade med projektor, eleverna har tillgång till Chromebooks och vi arbetar aktivt med vår lärplattform – Canvas.

Vi söker dig som:

·         är behörig grundskollärare eller har annan adekvat utbildning

·         är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och väl förtrogen med skolans styrdokument.

·         har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv studieatmosfär i din undervisning

·         kan skapa förtroendefulla relationer med elever och föräldrar, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap i och utanför klassrummet

Något av det vi erbjuder:

·         En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.

·         En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål.

·         Friskvårdsbidrag

·         Pedagogisk lunch

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80-100% med tillträde ht 2023, skolstart augusti.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka gärna din ansökan så snart du kan då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag är den 3 februari 2023.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Elin Schüler på 0730-92 48 31, elin.schuler@rws.se

Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag.

Ansök