Tillbaka

1200x630 18671412-gustavsbergs-hamn-med-tornhuset-och-konsthall.jpg

Speciallärare till grundsärskolans träningsskola

Utbildningskontoret, Kullsvedsskolan

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till Kullsvedsskolan - en arbetsplats som kännetecknas av hög trivsel, kompetens, samarbete, utveckling och kreativitet. Hos oss fokuserar vi på tillgänglighet och inkluderande lärmiljöer i ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoperspektiv. 

Kullsvedsskolan ligger i Hemmesta öster om Gustavsberg, ca. 30 minuter med direktbuss från Slussen. Skolan består av grundsärskola åk 1-9 samt kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper (KSU) grundskola åk 7-9 för elever med autism. Läsåret 2022-23 har vi 62 elever totalt. Vi har också fritidshem för åk 1-6.

Läsåret 2022-23 är vi 58 medarbetare, i huvudsak lärare/speciallärare och resurser/fritidspersonal. Vi har ett väl utvecklat arbete med extra anpassningar, visuellt stöd och digitala hjälpmedel i undervisningen. Skolan har två förstelärare, legitimerad kompetens i samtliga praktisk-estetiska ämnen samt en väl fungerande elevhälsa där samtliga kompetenser ingår. Kullsvedsskolan har hög kompetens inom PBS (Positivt Beteendestöd) och TBA (Tillämpad beteendeanalys). Vi har också Grön flagg-certifiering.

I rollen som speciallärare till grundsärskolans klasser som består av 4-7 elever arbetar undervisande lärare i varje klass tillsammans med resurspersonal (elevassistenter). Uppdraget som lärare handlar om att leda alla delar av undervisningen och följa upp varje elevs utveckling och lärande. Som undervisande lärare har du också ansvar för att leda resurspersonalen i klassen.

I denna lärartjänst ingår mentorskap för en av skolans träningsklasser med undervisning i grundsärskolans ämnesområden enligt nationell läroplan. Elever i träningsskolan har måttlig till grav intellektuell funktionsnedsättning (IF) och ofta tilläggsdiagnoser som t.ex. autism.

Klassmentorn och klassresurserna bildar ett klassteam som har gemensam tid avsatt för veckovis planering.

Vi söker dig som har lärarlegitimation helst med behörighet för grundsärskolans inriktning träningsskola. Har du speciallärar-/specialpedagogbehörighet ses detta som meriterande. För tjänsten krävs erfarenhet från undervisning av elever i träningsskolan eller omfattande behov av särskilt stöd, erfarenhet av teckenkommunikation och kommunikationshjälpmedel. Erfarenhet av att arbeta utifrån TBA (Tillämpad beteendeanalys) är meriterande.

Som person är du inkluderande i din roll, med ett tydligt ledarskap och en god struktur. Du har engagemang och lösningsfokus, arbetar för en god arbetsmiljö för dina elever såväl som dina kollegor och är en kreativ lagspelare.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning på 80 %, med tillträde 13 mars 2023.

Välkommen med din ansökan senast den 19 februari 2023 (vi intervjuar löpande).

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 9 januari 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Värmdö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/26
Kontakt
  • Lillemor Esping-Brodén, 073-6827877
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Dela länkar