Erfaren elevassistent till grundsärskolan på Bredängsskolan

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Bredängsskolan

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Arbetsplats
Bredängsskolan är en mångkulturell F-9 skola med ca 25 elever på grundsärskolan. Totalt har vi ca 530 elever med åtminstone 30 olika modersmål. Skolan ligger i Bredängs centrum med närhet till både natur och kultur. Vår vision är att Alla ska lyckas!
För att Alla ska lyckas satsar vi mycket på språkutvecklande arbetssätt och digitala verktyg i undervisningen. På grundsärskolan satsar vi mycket på AKK (alternativ kompletterande kommunikation). Vi vill att våra elever ska lyckas nå sina personliga mål med skolan.
För att Alla ska lyckas följer alla lektioner samma struktur.
Bredängsskolans ordnings- och trivselregler beskriver förväntningarna på hur vi ska vara mot varandra för att Alla ska lyckas. Dessa förväntningar handlar bl.a. om att vi ska bemöta varandra på ett positivt och respektfullt sätt.
Läs mer om vår skola på www.bredangsskolan.se

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har ett genuint intresse och erfarenhet av att arbeta i grundsärskolan. Som elevassistent på vår skola jobbar du med elever som har intellektuell funktionsnedsättning (IF) och eventuellt andra diagnoser. Tillsammans med elevernas lärare skapar du förutsättningar för barns lärande och utveckling under skoltid. Undervisningen sker i huvudsak i mindre sammanhang utifrån varje elevs behov.
I din roll som elevassistent arbetar du även i fritidshemmets och korttidstillsynens verksamhet på morgnar och eftermiddagar samt på lov. En del aktiviteter gör vi gemensamt på fritidshemmet och på KTT, medan andra aktiviteter görs i mindre sammanhang i olika grupper. Som elevassistent i grundsärskolan ingå det att kunna leda planerade aktiviteter. Vår verksamhet är öppen vardagar mellan kl 6.30 och 17.30. Det ingår eventuellt öppning och stängning av verksamheten.

Du skall kunna arbeta med elever med flerfunktionsnedsättning som har olika stora förmågor att kommunicera. Du ska ansvara för omvårdnaden (t.ex. genom att hjälpa eleven vid toalettbesök, måltider och ta på/av ytterkläder) i samklang med att eleven ges förutsättning att utveckla sin självständighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av att arbeta med elever i grundsärskolan.
- Har utbildning och kunskap inom alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och eventuellt tillämpad beteendeanalys (TBA).
- Har ett lågaffektivt bemötande och kan hantera stress.
- Tycker om och vill arbeta i team, men som självständigt kan planera och utföra sitt arbete.

Utbildningar som är riktade mot barn och ungdomar, specialpedagogik, fritidshem eller liknande är meriterande. 

Vi söker dig som är stabil och engagerad, har god samarbetsförmåga och arbetar relationsskapande. Vidare ser vi helst att du har god pedagogisk insikt, är tydlig och har god kommunikativ förmåga.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2023
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7754
Kontakt
  • Kim Perneberg, 0761243789
Facklig företrädare
  • Berit Sundell, kommunal, 08-50832282
Publicerat 2022-11-12
Sista ansökningsdag 2022-11-27

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar