Tillbaka

Lärare åk 4-6 Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av nio förskolor och fem grundskolor. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden.

I augusti 2017 startade vi upp RWS Järvastaden. Skolan har nu ca 800 elever i låg- och mellanstadium, F-5. Skolan ligger mitt i den nya stadsdelen Järvastaden och drivs under devisen ”Skolan mitt i byn”. I skolans absoluta närhet ligger vår förskola, RWF Järvastaden, med drygt 200 barn. Våra elever som lämnar mellanstadiet kan gå vidare till vår högstadieskola RWS Bagartorp som även den ligger i närheten.

Vi är ett positivt kollegium som tycker om att utvecklas tillsammans. Vi arbetar aktivt med ett gott ledarskap och att bygga förtroendefulla relationer, vilket är grunden för trivsel och ett gott lärande. Vi har nya, ljusa lokaler vilket också bidrar till en positiv lärmiljö.

Vi har en hälsoprofil på skolan och ser rörelse som en förutsättning för lärande. Trivselledare ansvarar att, tillsammans med personal, ha organiserade aktiviteter på rasterna.

 

Vem är du?

Vi söker skicklig, drivande och engagerad legitimerad lärare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn en god start i livet. Du är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa i åk 4-6 i alla teoretiska ämnen.

Med god didaktisk förmåga, goda ämneskunskaper, en tydlig struktur och med en varierad undervisning som är anpassad utifrån den enskilde eleven skapar du de bästa förutsättningarna för att våra elever ska uppnå kunskapskraven. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete. Du ser dig själv som en viktig del i arbetet för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande. Du har ett gott ledarskap som förmedlar en tydlig lektionsstruktur, trygghet, tydliga förväntningar och relationsskapande. Du är väl förtrogen med digitala verktyg. Du ser samarbete som ett givet sätt att utvecklas och bli ännu bättre. Erfarenhet är meriterande. Klassrummen är utrustade med projektor, eleverna har tillgång till Chromebooks och vi arbetar aktivt med vår lärplattform – Canvas.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med inledande provanställning. Tillträde den 10 januari. Du kommer att undervisa i åk 4 och ha ett nära samarbete med fritids samt med andra lärare. Du ansvarar för planeringen av undervisningen, mentorskap och kontakten med vårdnadshavare. Tillsammans med de övriga pedagogerna i skolan medverkar du till att eleven får en positiv och meningsfull skoldag där kunskapsutveckling och social träning är i fokus.

Något av det vi erbjuder:

·       En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.

·       En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål.

·       Friskvårdsbidrag

 

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att påbörjas innan ansökningstiden är slut. Sista ansökningsdag är 20 december 2022.

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansök