Sollentuna kommun

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig, elevassistent till vårt fantastiska kollegium med placering i grundsärskolan åk 7-9. Vi tror att du är en kompetent och engagerad elevassistent med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. Du är en lugn och trygg person samt flexibel och öppen för att pröva olika pedagogiska idéer och metoder. Vi söker dig som tycker om att stödja och leda ungdomar på ett kreativt och positivt sätt utifrån deras behov, förutsättningar och intressen. Du skall verka för en god stämning i elevgruppen, tydlighet, struktur och en stimulerande atmosfär ska verka och alla ska känna sig inkluderade. Du är mogen och trygg i dig själv, du har en naturlig auktoritet och god förmåga att leda och sätta gränser. Du tar initiativ i verksamheten, är noggrann och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du ska i samråd med grundsärskolans pedagoger verka för att elevgruppen är trygg och utvecklas positivt. I tjänsten ingår även arbete på grundsärskolans KTT, Korttidstillsyn, fritids.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en kompetent och engagerad elevassistent med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. Du är en lugn och trygg person samt flexibel och öppen för att pröva olika pedagogiska idéer och metoder. Utbildning och/eller erfarenhet är meriterande.

Inget krav men vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som t.ex. elevassistent, socialpedagog eller annan pedagogisk utbildning.

Du bör ha kunskaper om hur man möter ungdomar i olika utmaningar under sin skoldag och på fritids.

Förmågor och färdigheter

Personlig mognad
Självständighet
Initiativtagande
Flexibel
Stabil
Samarbetsförmåga
Relationsskapande
Empatisk förmåga
Lojal
Tydlig
Omdöme
Beslutsam
Strukturerad
Kreativ
Problemlösande analysförmåga
Pedagogisk insikt
Helhetssyn

Vi erbjuder

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Timanställning
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/378
Kontakt
  • Marie Petersson, 0739152316
Publicerat 2022-08-31
Sista ansökningsdag 2022-09-30

Tillbaka till lediga jobb