Barn-och bildningsförvaltningen

Surahammars kommun är en kommun i förändring. Här har vi närhet till både landsbygd och storstad. Här finns drivkraften att växa , förändras och utvecklas. Det är därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du en del av en prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande och alltid meningsfullt. Välkommen hit!

 

Arbetsuppgifter

Som Rektor/utvecklare kommer du att ha personal-, verksamhet- och budgetansvar för
IM-programmet och gymnasieverksamhet. Vuxenutbildning kommer också att ingå i ditt uppdrag.
För att vi ska kunna arbeta mer mot likvärdig utbildning kommer du, tillsammans med Skolchefen, att utveckla all verksamhet under Barn- och utbildning.
Uppdraget kan över tid komma att förändras utefter förvaltningens olika verksamhetsområden.
Du kommer att vara delaktig i frågor och ärenden som berör vår kommun nu och i framtiden.
Du företräder kommunen i olika sammanhang såväl internt som externt

Kvalifikationer

Du är en trygg, engagerad och drivande ledare som utmanar skolledare och pedagoger för att nå högre måluppfyllelse. Du har en god förmåga att ta ansvar och fatta beslut samt är väl förtrogen med och leder arbetet i enlighet med skollag, läroplaner, övriga författningar samt kommunala råd och riktlinjer.
Du är trygg och tydlig och har förmågan att motivera och skapa de förutsättningar som krävs för att effektivt nå målen för verksamheten. Du leder också utifrån beprövad erfarenhet och forskning.
Samverkan och samarbete är något du lägger stor vikt vid. Självklart har du god datorvana och förmåga att arbeta med olika digitala verktyg. Utvecklingsarbete och förmågan att motivera dina medarbetare att nå uppsatta mål är lika viktigt som att du har ett strategiskt perspektiv och en förmåga att se helheter.
För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har en relevant högskoleutbildning samt rektorsutbildning. Du är väl förtrogen med skolförfattningar med fokus på kvalitet och tillsyn.

Villkor

Anställningsform: Tills vidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Surahammar
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/164
Kontakt
  • Katarina Djukic-Forsman, 0220-39050
Facklig företrädare
  • Vision, Susanna Ström, 0220-39037
Publicerat 2022-09-09
Sista ansökningsdag 2022-10-02

Tillbaka till lediga jobb