Speciallärare/Specialpedagog Mockasinens grundsärskola

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Mockasinens grundsärskola

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Solbergaskolan ligger i norra Älvsjö, en skola med grundskola F-6 samt två grundsärskoleverksamheter, Mockasinen och Broskolan, vilka sammanlagt har plats för ca 35 elever med diverse funktionsvariationer bla autism, flerfunktionshinder och IF-intellektuell funktionsnedsättning. Samtliga elever läser enligt grundsärskolans kursplaner för ämnesområden. Vi arbetar i klassteam där även elevassistenter ingår.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en speciallärare/specialpedagog med inriktning utvecklingsstörning med erfarenhet av arbete i grundsärskolans ämnesområden, autism och tydliggörande pedagogik. Förutom undervisning kommer du ansvara för planering, utförande och utvärdering, vilket utformas i samråd med teamet. Du är lyhörd för elevernas individuella förutsättningar och behov och arbetar för att utveckla åtgärder i undervisningen. Du kommer som klasslärare vara ansvarig för 5-7 elever och ha det övergripande ansvaret för deras kunskapsutveckling. Eleverna är inom AST och andra funktionsvariationer med IF, där beteendeproblem kan förekomma. Förmåga till samarbete i team med lösningsfokusering krävs för arbetet och du har vana av samarbete med elevassistenter gällande arbetssätt och elevernas undervisning utifrån styrdokumenten. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö skapas och har en god bedömnings- och anpassningsförmåga. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap. Ett nära samarbete med övriga lärarkollegor finns inom verksamhetens organisation och struktur.

Kvalifikationer



Speciallärare/specialpedagog med behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden. Du har erfarenhet av arbete inom grundsärskola med flera olika elevgrupper/funktionsvariationer. Då vi arbetar efter ett eget uppbyggt system där dokumentation ingår, krävs det att du har ett strukturerat, systematiskt och organiserat arbetssätt. Du är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Är trygg, stresstålig och flexibel och har en god förmåga att motivera andra, såväl elever som elevassistenter. Du har en drivkraft i att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Som speciallärare leder du undervisningen samt arbetar direkt med elever i undervisningssituationer. Att du använder AKK är meriterande, liksom erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Övrigt

Vi tar inte emot ansökningar via e-post!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01 eller efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5393
Kontakt
  • Bo Carlgren, bo.carlgren@edu.stockholm.se
Facklig företrädare
  • Carina Andersson, Lärarförbundet, 08-50821251
Publicerat 2022-08-02
Sista ansökningsdag 2022-08-16
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar