Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Här arbetar vi utifrån barnens tankar och intressen. Vi vågar låta barnen lära oss. Vi anser att det är av stor vikt att förstå förskolans uppdrag. Håller du med och eller känner igen dig? I så fall är DU den förskolelärare vi söker och önskar ha med i vårt team!

Hos oss erbjuds du en arbetsplats som satsar på förändringsarbete, förståelse av uppdraget, kollegialt delande och lärande. Vi har högt i tak samt arbetar för att bryta gamla kulturer såsom "dagismentalitet".

Vår enhet, Lindalens förskolor, består av förskolorna Speldosan och Teddybjörnen. I vår verksamhet skapar vi möjligheter för alla barn att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar.

Vi erbjuder en trygg och harmonisk miljö, där det finns utrymme för glädje och humor. Vi vill att barnen utvecklas och inspireras både socialt, emotionellt och intellektuellt. På förskolan ger vi barnen möjlighet att utforska, upptäcka nya utmaningar och uppmuntra deras nyfikenhet samt ge redskap för deras utveckling i leken.

Vårt fokus just nu är: Att fortsätta utveckla lärmiljöerna ute och inne. Våga säga till, säga ifrån, komma med idéer, bejaka idéer, förstå och därmed utveckla vårt uppdrag.

Om tjänsten

Du tar ansvar för att de barn som möter dig får den bästa tänkbara förskolan. Du kan omsätta läroplanens intentioner i praktiken då du som förskollärare har ett särskilt ansvar att fördela och leda det pedagogiska arbetet. Du ska ha kunskap och förståelse för yrkesrollen och dess uppdrag samt att din planering görs och dina beslut tas med barnfokus i första hand. Vi arbetar starkt med att vara raka, tydliga och ärliga gentemot varandra för att på alla sätt och vis vara ledande förebilder för de barn som vi har på våra förskolor.

Vem är du?

Du har förskollärarexamen eller är lärare mot yngre åldrar, samt har din legitimation klar. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av arbete inom förskola samt är kunnig i läroplanens syfte och innehåll. Vana och erfarenhet av ledarskap såsom avdelningsansvar är av vikt. Du har goda pedagogiska insikter om förskolan och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Det är av vikt att du har en helhetssyn på barns lärande och inkludering i barngruppen. Du ska se förskolan som en helhet och inte enbart arbete med ”egna gruppen”. Kollegialt lärande och delande av kompetens är något vi arbetar medvetet med. Du ska ha fokus på resultat, lätt för dialog och en tillit till uppdraget och dess mål.

Du är initiativrik och positiv samt har god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du tydlig, strukturerad, flexibel och har ett positivt förhållningssätt i bemötande av barn, föräldrar och personal. Som kollega har du god förmåga att bidra med arbetsglädje, är en god förbild och närvarande pedagog. Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt och du vågar ifrågasätta.

Vi tycker det är viktigt att förskolan speglar samhället, därför ser vi olikheter och mångfald som en tillgång.

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag 19 augusti 2022. Intervjuer och urval sker löpande under ansökningstiden.

Kontaktpersoner:
Rektor Maha Idris de Freene, tel. 08 578-273 22, maha.idrisdefreene@tyreso.se

Fackliga representanter:
Lärarförbundet Matilda Strandberg, tel. 08-578 276 84 , Matilda.strandberg@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Måndadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/294
Kontakt
  • Maha Idris De Freene, +46857827322
Facklig företrädare
  • Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationer, www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer
Publicerat 2022-07-05
Sista ansökningsdag 2022-08-19

Tillbaka till lediga jobb