Tillbaka

Förskollärare 2 st

Fågelviks förskola

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Fågelviks förskola är möjligheternas förskola – en förskola att längta till! 
På Fågelviks förskola är barnen trygga, i närmiljön och i de lokaler vi delar med skolan.  Närheten till skolan ger oss också förutsättningar för en god introduktion och ett gott samarbete emellan.

Här får barnen vistas i stimulerande, inspirerande och utvecklande miljöer både inomhus och utomhus. Vi strävar efter att miljöerna ska vara föränderliga och utvecklas utifrån barnens intresse och behov. Vi använder oss av vår fantastiska närmiljö i vår undervisning och ser miljöerna som en naturlig tillgång i förskolans utbildning och undervisning. Utifrån intresse får barnen utforska, pröva, konstruera och tillsammans skapa och lära genom lek. Tillsammans skapar och utvecklar vi våra lärmiljöer genom den fysiska miljön och genom pedagogernas samsyn, där pedagogerna är närvarande, medforskande och inlyssnande. Här är värdegrundsarbetet en del av vårt förhållningssätt; Alla, Olika, Lika, Unika. ”Här skall barn och vuxna få möjlighet att växa tillsammans och utvecklas på många olika sätt”.

I vår arbetsmiljö är vi måna om att skapa ett öppet, välkomnande klimat som främjar kommunikation och samarbete. Vi ser och nyttjar varandras kompetenser och tillgångar i ett lustfyllt kollegialt lärande som leder till utveckling och lärande. Vi värnar om att utveckla ett kreativt och lösningsinriktat arbetsklimat där vi alla blir vårt bästa jag. Vi värnar om en välarbetad introduktion och en organisation som bygger på struktur, trygghet och ett gott kollegialt samarbete. Vårt mål är utvecklingsglädje och alltid med barnet och verksamhetens bästa i fokus. Här finns ett nära pedagogiskt ledarskap där rektor är en del av verksamheten.

Inför höstterminen organiserar vi för att bli fem åldersintegrerade barngrupper 3-5 år. Vi söker därmed två förskollärare som kommer att arbeta på varsin hemvist a´15 barn men ingå i samma team. Vi erbjuder relativt små grupper (hemvister) med många glada, vetgiriga och lekstarka barn och goda kollegor.

I rollen som förskollärare är du en språkande lekande pedagog som skapar lust, glädje och nyfikenhet hos barnen genom att vara härvarande, inspirerande och in lyssnande. I barngruppen är du medforskande och kan möjliggöra barns olika sätt att söka kunskap och uttrycka sig. Du kan leda en barngrupp från ”jag till vi” och ge en god balans av omsorg och lärande. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggöra barns lärandeprocesser och ta ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet.

Du skapar struktur och inkludering och ansvarar för att uppdraget genomförs enligt styrdokumenten för att tillsammans med kollegor förverkliga läroplanens mål och värdegrund.

Du har ett gott och professionellt förhållningssätt och kan leda arbetet på din enhet. Din samarbetsförmåga är mycket god. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du är kommunikativ, empatisk och ödmjuk. Du är en lagspelare som ser betydelsen av kollegialt lärande.

Vi söker dig som är utbildad, legitimerad förskollärare. Vidare ser vi även att du:

  •  Är trygg i din arbetsroll, känner glädje och lust och ser lösningar före motgångar
  •  Ser vikten av kollegialt lärande för utveckling, reflektion och analys
  •  Är aktiv och intresserad av att driva och delta i förskolans utvecklingsarbete
  •  Är en medforskande pedagog som kan utmana barnen i vardagen genom lek och fantasi
  •  Har ett professionellt förhållningssätt

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde från den 8 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-08
Löneform Månadslön enl ök
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ingarö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/317
Kontakt
  • Marita Eriksson, 08-57047328
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-06-30

Dela länkar