skola-bla.png

Lärare i SVA till Sturebyskolan

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Sturebyskolan

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Sturebyskolan är en F-9-skola med ca 1170 elever belägen i Enskede utanför Stockholm. Skolans arbete präglas av höga ambitioner, arbetsglädje, höga resultat och ett långt drivet kvalitetsarbete. Skolan har en lång tradition av ett nära samarbete med högskola och universitet och har under årens lopp samarbetat med bl.a. Stockholms universitet och Uppsala universitet i olika skolutvecklings- och forskningsprojekt. För våra professionella lärare är det en självklarhet att utgå från forskning och beprövad erfarenhet i sitt vardagliga arbete. För oss är det viktigt med en arbetsplats som genomsyras av ett professionellt arbetssätt och präglas av glädje och engagemang för varandra och våra elever. Sturebyskolan är en attraktiv skola som är känd för sin höga trivsel bland elever och medarbetare.

Sturebyskolan arbetar med övertygelsen att alla elever kan och ska nå målen. Ett högt deltagande i skolans kvalitetsarbete är en del i vårt gemensamma uppdrag. På skolan har vi en pedagogisk utvecklingsgrupp som består av skolans förste- och utvecklingslärare som alla arbetar mot skolans verksamhetsmål tillsammans med personal och skolledning.

Arbetsbeskrivning

Sturebyskolan söker en lärare i svenska som andraspråk som kan driva på och utveckla arbetet med mottagandet av nyanlända elever, deras lärande och inkluderingsprocessen i verksamheten. Du är mentor samt ansvarig för våra nyanlända elever, vilket inbegriper ett coachande mentorskap samt ett nära samarbete med elevhälsan och externa myndigheter. I rollen ingår ett övergripande ansvar för arbetet med svenska som andraspråk på högstadiet.

Delar i uppdraget är:
• Undervisning i Sva mot skolans nyanlända elever på högstadiet.
• Jobba med inkluderingsprocessen för de nyanlända eleverna.
• Arbete mot elever i svenska som andraspråk i ordinarie klasser
• Handledning och stöttning av lärare i arbetet med Sva.

Kvalifikationer
Vi söker en behörig och rutinerad lärare som kan organisera och leda arbetet kring svenska som andraspråk och nyanlända elever på enheten. Du är utvecklingsinriktad, ansvarskännande och en driven pedagog som brinner för dina ämnen.

I vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:
• Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
• Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
• Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
• Vara samarbetsorienterad och driva utveckling tillsammans med kollegor.
• Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

På Sturebyskolan är mentorskapet en aktiv och viktig del i lärarnas uppdrag. Elevhälsan på högstadiet består av skolledning, specialpedagog, speciallärare, kurator och skolsköterska. Det är viktigt att du ser samarbete med elevhälsan och ett högt deltagande i skolans kvalitetsarbete som en självklar del i ditt läraruppdrag.

Övrigt

Vi kommer att kalla kandidater löpande under ansökningsperioden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök ht 22
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Enskede
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4489
Kontakt
  • Jonas Åkesson, Rektor, 0850846301
Facklig företrädare
  • Lotta Flinck-Lenberg, LR, 0850846741
  • Monica Eriksson, Lärarförbundet, 0850846327
Publicerat 2022-06-13
Sista ansökningsdag 2022-06-27
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar