Välkommen till Trollbodaskolan, vi söker en erfaren biträdande rektor

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Trollbodaskolan

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

Arbetsplatsbeskrivning

Trollbodaskolan är en F-9 skola byggd år 2000 med nästan 700 elever, belägen i natursköna Hässelby norra villastad i nordvästra Stockholm. På skolan arbetar knappt 100 personer i de yrkeskategorier som finns på en skola. Skolledningen består av rektor och tre biträdande rektorer samt en administrativ chef. På expeditionen arbetar också en skolsekreterare. Skolans vision är att vara skolan på toppen - en plats där alla lär och utvecklas efter sina förutsättningar, en plats där vi har positiva förväntningar på varandra, där vuxna är tydliga, samverkar och stöttar eleverna i sitt lärande.

De prioriterade utvecklingsområdena för skolan är att skapa en sammanhållen F-9-skola med likvärdig undervisning och bedömning. Kunskapskraven ska vara tydligt förankrade för ökad måluppfyllelse. För att nå sina mål görs eleverna delaktiga i sitt eget lärande genom formativ bedömning. Som en del i skolans kvalitetsarbete deltar pedagogerna i en kompetensutveckling kallad Synligt lärande.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande rektor med huvudansvar för årskurs 7–9. I rollen ingår även att ansvara för Studion, skolans särskilda undervisningsgrupp för årskurs 7–9.
Som biträdande rektor på Trollbodaskolan är du en ledare som kommunicerar och följer upp på ett tydligt sätt. Du är strukturerad, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du ger uttryck för tydliga höga förväntningar och krav samt följer upp hur medarbetarna har uppfyllt dessa. En ledare som fattar beslut, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt ser på sakers långsiktiga betydelse. På Trollbodaskolan arbetar också ledning med ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara varandras erfarenheter.

Som en del i skolans ledningsgrupp bidrar du till att:
- driva och utveckla skolans kvalitetsarbete för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att utveckla kunskaper och förmågor för att nå goda resultat
- utveckla skolans förebyggande och främjande elevhälsoarbete
- vara närvarande och synlig och arbeta för en vi-känsla där ordet tillsammans är ett ledord för varje medarbetare
- ha fokus på det kollegiala lärandet och skapa förutsättningar för medarbetarna att utveckla sin kompetens
- ha ett helhetsperspektiv och skapa delaktighet, se en god arbetsmiljö som viktig för alla i skolan
- skapa förutsättningar för pedagoger och övrig personal att förverkliga Trollbodaskolans vision att vara skolan på toppen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du genomfört rektorsutbildningen och har erfarenhet i rollen som biträdande rektor på högstadiet. Erfarenhet av att leda förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

 

Övrigt

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-10
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hässelby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/6612
Kontakt
  • Mats Östholm, rektor, 0850841857
  • Louise Lindstedt, HR-avdelningen, 0850833932
Facklig företrädare
  • Magnus Hedlund Lärarnas Riksförbund, 08 508 418 77
  • Maria Silén Lärarförbundet, 08 508 418 65
Publicerat 2021-11-12
Sista ansökningsdag 2021-12-03
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Att arbeta i Stockholms stad

Att jobba i Stockholms stad

Ta reda på hur det är att jobba i Stockholms stad genom vår karriärsida.

Till Karriärsidan
Läs mer om oss här

Dela länkar