Rektorsområde H,

Beskrivning

Det är skolorna Hällestad, Grytgöl och Björke skolor. Samt att göra sociala bedömningar av elever inför särskolan ingår i tjänsten.

Du som kurator ingår i skolans elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter är att i samverkan med skolanselevhälsoteam och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa ett braklimat i skolan och i elevgrupperna. Arbetet kan omfatta såväl gruppverksamhet som enskilda samtal. Dugenomför yrkesmässiga samtal, så som stöd, motivations, kris och konfliktsamtal liksom utredande,rådgivande och bearbetande samtal med enskilda elever. Du utreder och bedömer den sociala ochpsykosociala situationen för enskilda elever och för skolan som helhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som utbildad socionom och har ett stort engagemang för barns och ungdomars hälsa. Du harförmågan att arbeta självständigt men även i team. Du är en drivande person. Erfarenhet av arbete medbarn och ungdomar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver godförmåga att samverka både internt och externt.

Erfarenhet krävs.



 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hällestad/Grytgöl/Björke
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/245
Kontakt
  • Kristian Strimark, 0122-85962
Facklig företrädare
  • Emelie Öhman, Psykologförbundet, 08-56706405
Publicerat 2019-09-04
Sista ansökningsdag 2019-10-04

Tillbaka till lediga jobb