Rektorsområde X, Särskola 1-10

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens särskola!

Du drivs av ett stort engagemang för den enskilda eleven och du vill vara med och utveckla särskoleverksamheten i Finspångs kommun!

Du som är legitimerad lärare och behörig att undervisa inom grundsärskolan eller du som är behörig lärare och är intresserad och nyfiken på särskolan som skolform, välkommen att söka till oss!

Beskrivning

Nyhemsskolan är en mångkulturell skola som kännetecknas av stort engagemang. All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Nyhemsskolans särskola går det ca 45 elever i årskurserna 1-9, varav tiotalet går i träningsskolan. Vi söker nu en lärare till särskolan år 4-6 eller år 7-9.

 

Sektor barn- och ungdoms verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och ungdom ryms även myndighetskontor IFO och socialtjänstverksamhet för barn, unga och familjer. Här finns det samlade barn- och ungdomsstödet, familjeteam, ungdomshälsa och viss fritidsverksamhet. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för undervisning i ämnen och ämnesområden med förekommande läraruppgifter enligt läroplanen. Uppdraget innebär också mentorskap. Du kommer att ingå i ett arbetslag.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa inom grundsärskolan. Även du som är behörig lärare inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på särskolan som skolform är välkommen att söka tjänsten.

Du är en tydlig ledare som är väl förtrogen med skolans läroplan. Ditt ledarskap i klassrummet bottnar i tron att alla elever vill och kan utvecklas. Du har eleverna och elevernas lärande i fokus. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig och respektfull. Du har stor förmåga att samverka både med elever, föräldrar och kollegor. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i arbetet med andra. Vi vill att du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt samt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är van vid att samarbeta i arbetslag, värdesätter kollegialt lärande och har en positiv elevsyn.



 



Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/167
Kontakt
  • Anna Wahl, 0122-85535
Publicerat 2019-08-23
Sista ansökningsdag 2019-08-26

Tillbaka till lediga jobb