Finspångs kommun, Grosvadsskolan

Arbetsuppgifter

Som elevassistent är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge en elev eller en elevgrupp strukturstöd i deras skoldag genom att planera, organisera och ge träning i elevens sociala utveckling. Tillsammans med speciallärare identifierar du elevens svårigheter och behov av stöd, du anpassar elevens träning och leder arbetet för att utveckla elevens förmågor. Exempel på sådan träning kan vara lästräning, konflikthantering eller att skapa struktur i vardagen. Ditt schema utgår i första hand från elevernas scheman på skolan. Det är viktigt att du är på plats och tar emot och förbereder eleven inför skoldagen. Under dagen närvarar du på lektionerna för att ge eleven det stöd som behövs. Du finns även till hands vid skoldagen slut för att stämma av dagen med elev och i vissa fall vårdnadshavare. För att på bästa sätt stötta och anpassa inlärningssituationen för eleven under skoltid, behövs ett nära samarbete med elevens lärare i respektive ämne, samt speciallärare och skolmentorer.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god social förmåga och har lätt att anpassa dig efter elevers olika behov och förutsättningar. Kan handleda och stötta eleverna i deras lärande utifrån deras behov och förutsättningar. Du har god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och kan vid behov anpassa elevernas läromedel och lärmiljö utifrån deras nivå och förutsättningar.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 190812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Finspång
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/61
Kontakt
  • Jonny Dreij, 0122-85039
Publicerat 2019-02-28
Sista ansökningsdag 2019-04-28

Tillbaka till lediga jobb