pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Yrkeslärare VVS till Teknikum

Företag Växjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Yrkeslärare VVS till Teknikum

Välkommen till utbildningsförvaltningen! Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se. Teknikum tillhör utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. Teknikum med cirka 800 elever och 100 anställda förenar en rik utbildningstradition med en modern syn på kunskaper och utbildning. Skolan kännetecknas av hög kvalitet, god pedagogisk kompetens, kultur och ett stort internationellt kontaktnät. Teknikum är en gymnasieskola med totalt fem nationella program, både yrkesprogram och studieförberedande. Skolan är en lärande organisation där tydlighet, flexibilitet och delaktighet råder. Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består av undervisning, både i teori och praktik, i förekommande karaktärskurser på VVS- och fastighetsprogrammet, tillsammans med VVS-lärarkollegor ansvara för material, verktyg och verkstadslokaler, APL-arbete och att skapa och upprätthålla branschkontakter. Utöver detta har du, liksom övriga lärare på skolan, uppgifter som t ex mentorskap och administration som en del i ditt pedagogiska uppdrag. Du arbetar i ett arbetslag med tillhörande systematiskt kvalitetsarbete där uppföljning och utvärderingar sker kontinuerligt. Du förväntas; • vara en stabil vuxen för våra ungdomar, både i framgång och utmaning • ta ansvar för elevernas kunskapstillväxt, stödja deras personliga utveckling och skapa goda betingelser för varje elevs lärande, utveckling och förmåga att utveckla kritiskt tänkande • genomföra, utveckla och leda utbildning med hög kvalitet och engagemang utifrån de ramar Skolverket satt upp för utbildningen • vara öppen för nya idéer och förändringar och ansvara för att verksamheten utvecklas • vara aktiv i arbetslagets arbete och samverka med andra parter internt och externt. Du ska vara intresserad av skolutveckling (tex kollegialt lärande), och ha adekvat digital kompetens.

Din profil

Vi söker en legitimerad yrkeslärare inom VVS- och fastighet. Utöver kravet att också vara certifierad VVS-montör, ser vi erfarenhet och kunskap om sprinkler, isolering, fastighet och ventilation som meriterande. Intresse och förmåga att verka i ett arbetslag är ett krav. Läraruppdraget sker i samarbete med kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Du förväntas att i arbetslaget bidra till programmets utveckling. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever värderar vi högt, likaså din förmåga och vilja att sätta gränser, vara tydlig och flexibel. Du har också en medveten tanke kring din roll som pedagog och är en tydlig ledare som arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument och ett professionellt förhållningssätt. Du har förmåga att skapa ett gott arbetsklimat med engagemang, nyfikenhet och trygghet i gruppen och du ser och möter elevers olika behov utifrån deras olika förutsättningar. Du stimulerar eleverna till att utvecklas, dokumenterar deras resultat och informerar elever och vårdnadshavare på ett bra sätt om hur lärandet fortskrider. Du har även en positiv inställning, ett flexibelt arbetssätt, god samarbetsförmåga och bidrar till utveckling av verksamheten. Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet. Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se). Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3). För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet. Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

 

Dela detta jobb

Yrkeslärare VVS till Teknikum

Växjö kommun