pedagogjobb.se

Logo

Wasaskolans särskola söker engagerad lärare med driv

Ansök nu

Wasaskolans särskola söker engagerad lärare med driv

En dag på jobbet
Särskolan på Wasaskolan består av en klass med ca 15 st högstadieelever. Vi är två lärare och en assistent som tillsammans arbetar för elevernas lärande under lektion, mellan lektioner och vid lunch. Vi arbetar tillsammans för att skapa en trygg struktur i dagen för våra elever. Vi har ett klassrum där vi jobbar i en flexibel miljö. Du undervisar i tvålärarskap tillsammans med din kollega under teoretiska lektioner och är med eleverna som stöd vid praktisk estetiska ämnen. Vanliga inslag i våra dagar är att vi förstärker vår undervisning med utflykter, besök på teater och upptäckter i närmiljön. När eleverna gått hem för dagen så samlas lärare på hela Wasaskolan i kollegialt lärande, arbetslag och elevhälsomöten. 

Vem är du? 
Vi söker dig som trivs med att arbeta i en "liten skola" i skolan. Du behöver trivas med att arbeta i nära samarbete med kollegor och med flexibla lösningar i undervisningen. Vår lilla särskola söker dig som vill arbeta med utveckling av differentierad undervisning och salutogent förhållningssätt. 

Krav: 

  • Examen med lärarlegitimation från lärarhögskolan

  • Du har erfarenhet av arbete med elever i särskola 

  • Utbildning inom NPF 

Meriterande:
Vi ser gärna att du har god erfarenhet av differentierad undervisning och utbildning inom språklig sårbarhet. Utöver det ser vi gärna att du arbetat med högstadieelever inom särskola. Vi ser gärna att det finns goda vits ord från pedagogiskt utvecklingsarbete 

Personliga egenskaper:
Vi vill att du en driven person som ser utveckling tillsammans med kollegor som en självklarhet. Ditt engagemang gör dig till en relationskapande och tydlig ledare för våra elever. Du har nära till skratt och har ett stort hjärta för elevers individuella utveckling. För dig är det en självklarhet att undervisningen är tydligt förankrad i läroplan och att eleverna dagligen ges utrymme i att öva sig kring att sin egen lärande process. 

Vi erbjuder dig 
Hos oss på Wasaskolan möts du av engagerade kollegor, vetgiriga barn och en vardagsnära skolledning. Som lärare i grundsärskolan deltar du i ett kollegialt lärande med fler särskolor i kommunen, Södertälje är en skolkommun med stor fokus på undervisningskvalitet och elevers lärande. Vi lägger mycket tid på att utveckla didaktiken och det praktiska hantverket i lärandet. Utöver det har du som anställd i Södertälje kommun fördelaktiga rabatter på många områden via vår förmånsportal.

Välkommen till oss!  
Wasaskolan jobbar utifrån ledorden TRYGGHET, SAMARBETE, KUNSKAP och FRAMTID. Hos oss utvecklas elevers kunskaper genom samarbeten och en stor grundtrygghet. Vi arbetar för att våra elever ska klara mer än bara nästa steg i utbildningen efter grundskola. Vi jobbar för att våra elever ska lära för framtiden. Vår skola består av en grundskola från F-9 med 560 elever och en särskoleklass för 15st högstadieelever. Vi är 70 st anställda på vår skola. Vi tror på flerlärarskap i undervisningen för att ge bästa stöd till elever. Du hittar oss i stadsdelen Geneta i Södertälje. Vi har en stor skolgård för spring, hopp och lek. Strax utanför skolområdet ligger ett stort naturområde och trevliga promenadstråk. Invid skolbyggnaden ligger Wasa Sporthall som ger oss goda förutsättningar till fysisk aktivitet inom idrottsundervisningen. Alla förutsättningar för stöd kring elevhälsoarbete, digitalteknik och administration finns hos oss. Låter det intressant? Sök så berättar vi mer. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Wasaskolans särskola söker engagerad lärare med driv

Södertälje kommun – Utbildningskontoret