pedagogjobb.se

Vikarierande lärare åk 7-9 till Resursskolorna

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-21

Ansök nu

Vikarierande lärare åk 7-9 till Resursskolorna

Sista ansökningsdatum: 2020-09-21
Referensnummer: 5588

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Johanna Svensson, Rektor, 013-294102, johanna.svensson@linkoping.se

Sandra Sannemo Bårman, HR-konsult, 013-262718, sandra.sannemo-barman@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 - 20 87 39, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

 

Om arbetsplatsen

Resursskolorna är till för elever som är i behov av extra stöd i sin skolutveckling, årskurs 1-9 i Linköpings kommun. Målgruppen är elever i skol- och/eller psykosociala svårigheter under begränsad tid, där målet är att eleven ska kunna återgå till en fungerande ordinarie skolform. Dock ej elever med rätt till grundsärskola. Skolorna bedriver sin verksamhet i liten grupp med hög personaltäthet, där det även ges möjlighet att träna socialt samspel. Personalen stöttar vårdnadshavare i sitt föräldraskap samt samverkar med olika myndigheter och personer i elevens/familjens närhet. På de olika skolorna möter pedagoger elever i egna lokaler. Undervisningen bedrivs utifrån varje elevs förutsättningar och behov, där eleverna erbjuds alla ämnen. Eleverna möts av tydliga, trygga och stabila vuxna.

Stångåskolan är en av resursskolornas tre högstadieskolor. Stångåskolan ligger på Brigadgatan 14 på samma plan som Tinnerbäcken (högstadieskola), korttidsskolan Bryggan och expedition inklusive elevhälsoteam. I arbetslaget är det tre lärare och en resurspedagog för åtta elever i årskurs 7-9. Tjänsten som annonseras är ett vikariat för vår- och hösttermin 2021.

Vi söker dig som brinner för barn i behov av särskilt stöd och som vill ha en pedagogisk utmaning. Du trivs med att arbeta i en verksamhet där ingen dag är den andra lik och Du får möjlighet att tänka utanför boxen då varje elevs behov är i fokus.  

Arbetsbeskrivning

Som lärare i årskurs 7-9 ansvarar du för undervisningen i skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar även för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i skolan.

Du får möjlighet att arbeta nära eleverna och har stor frihet att utforma och påverka ditt arbete utifrån de behov som uppstår. Kollegial handledning och extern handledning finns som stöd.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 7-9 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 7-9 innebär. Vi ser gärna att du har behörighet att undervisa i svenska och engelska. I denna tjänst är det krav på B-körkort.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i årskurs 7-9 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i årskurs 7-9 ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten.

Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg.

Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01-07

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-12-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5588

Dela detta jobb

Vikarierande lärare åk 7-9 till Resursskolorna

Linköpings kommun