pedagogjobb.se

Sjöarpsskolan växer som aldrig förr! Våra ambitioner är höga och vi står inför en spännande elevökning i höst. Vi kommer att behöva anställa en elevassistent på vikariat under höstterminen 2019.

Sjöarpsskolan är en för sydöstra Sverige unik gymnasiesärskola. Det är en liten skola med stora resurser och mycket erfarenhet. Skolan är öppen både för dagelever och boende på skolans internat. Det natursköna läget bjuder in till många aktiviteter utomhus och alla verksamheter präglas av hälsa och friskvårdstänkande.

På Sjöarpsskolan arbetar vi för att alla elever ska komma lite längre än de själva tror är möjligt. Vi utmanar och uppmuntrar dem för att de alla ska nå vår gemensamma vision Lära Leva Livet. I det arbetet krävs det duktiga medarbetare men också ett bra ledarskap.

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den “röda tråden” en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning.

Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utveckling av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företag. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett arbetslag med både pedagoger och elevassistenter på Gymnasiesärskolans Individuella program där din uppgift är att underlätta, hjälpa och stödja eleverna.

Arbetet skall utformas med hänsyn till ungdomarnas behov och förutsättningar i inlärningssituationer och i det sociala samspelet. En viktigt del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande. Du ska även främja ett nära samarbete med övrig personal på Sjöarpsskolan samt med vårdnadshavare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är tydlig, trygg och stabil i din yrkesroll, med fokus på eleven och dess inlärnings- och utvecklingsprocess. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer med elever, kollegor samt vårdnadshavare.

Du har en positiv elevsyn med erfarenhet och kunskap om elever inom autismspektrum och utvecklingsstörning. Du är tydlig och har lätt att kommunicera. Du har intresse för utveckling och lärande på flera nivåer. Du har ett lågaffektivt och självreflekterande förhållningssätt. Du tar ansvar för och har god förmåga att skapa bra relationer till både elever, kollegor samt vårdnadshavare. Du har en positiv inställning och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi arbetar med alternativa kommunikationsmetoder vilket betyder att du är förtrogen med teckenkommunikation och bildstöd. Du är även van att arbeta digitalt och du har intresse att våga prova nytt. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som elevassistent inom Gymnasiesärskolans Individuella program.

Vi vill att du har erfarenhet av teckenkommunikation, exempelvis tecken som stöd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav på körkort.

ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Vikarierande elevassistent i gymnasiesärskolan - Sjöarpsskolan

Företag Ronneby Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-24

Ansök nu

Dela detta jobb