pedagogjobb.se

Logga

Vice principal / Vice rektor åk 3-6

Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-28

Ansök nu

Vice principal / Vice rektor åk 3-6

Vi är en grundskola med 1260 elever från åk 3 till åk 9. Nu söker vi en skolledare som kan leda vår Junior School. Tror du på en lugn och trygg lärmiljö i vilken lärare kan undervisa och elever lära sig? Vi söker en passionerad och engagerad Vice Rektor som vill ta sig an uppdraget som ansvarig för den dagliga driften på Internationella Engelska Skolan (IES) Gävle åk 3-6 Junior School.

Till tjänsten som Vice Rektor söker vi en engagerad ledare med hög social kompetens som vill inneha en central roll i arbetet med skolans utveckling. På uppdrag av Rektor leder du den dagliga verksamheten gällande personalfrågor, översyn av trygghet och studiero samt akademisk kvalité.

Du möter kontinuerligt olika personalgrupper och ansvarar för delegering och uppföljning av projekt och uppgifter. Som Vice Rektor arbetar du i samarbete med elevhälsoteamet förebyggande och hälsofrämjande för elevhälsa och kunskapsutveckling. Vidare stöttar du personal, arbetslag och vårdnadshavare i elevfrågor och pedagogiska frågor. Du har ett helhetsperspektiv, tänker långsiktigt och är trygg att leda i förändring, du står upp och tar ansvar för fattade beslut. Du är en tydlig kommunikatör som vägleder personal och ser till att de följer skollagen och IES ethos.

I rollen som Vice Rektor är du en nyckelperson i arbetet inom datahantering och säkerställer genom goda rutiner att all hantering av personliga data sker i enlighet med GDPR.

Som Vice Rektor är du medlem i ledningsgruppen och har personalansvar för medarbetare. I samarbete med Biträdande Rektor, årskurs- och ämnesansvariga samt elevhälsoteamet arbetar du för att utveckla skolans elevhälsoarbete. Du rapporterar till Rektor på skolan. Som Vice rektor ansvarar du också för det systematiska kvalitetsarbetet.

Som person är du kommunikativ, driftig och målinriktad. Vidare är du inlyssnande med god förmåga att skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer med dina medarbetare.

Bakgrund och erfarenheter:  • Lärarexamen (eller annan relevant utbildning)

  • Erfarenhet av förmåga till organisationsutveckling och ledarskap. 


  • Pedagogisk insikt erhållen genom arbete i grundskola
.

  • Goda kunskaper om skolans styrdokument.

  • Erfarenhet av att arbeta med olika samhällsaktörer såsom myndigheter och kommuner. 


  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
.

  • Erfarenhet ledningsgruppsarbete är meriterande.

Vi erbjuder en professionell arbetsmiljö med erfarna och passionerade kollegor från hela världen.

För mer information är du välkommen att kontakta.
Daniel Hall Rektor daniel.hall.gavle@engelska.se

Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan.
Sista ansökningsdag är 28 februari 2021

Internationella Engelska Skolan (IES) is one of the leading independent school operators in Sweden with some 28,000 students at 39 schools, and 4,700 students in seven schools in Spain. In Sweden, IES operates schools for students from the first year of school (grade F) which children start at the age of six, to the third and final year of upper secondary school. Its main focus is grades 4-9, internationally referred to as “middle school.” In the compulsory school system in Sweden, IES is the leading individual operator, with seventeen of the twenty largest independent schools and has students from 160 of the 290 municipalities in Sweden.

Dela detta jobb

Logga
Vice principal / Vice rektor åk 3-6

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB