pedagogjobb.se

Logga

Vi söker skoladministratör till Spekerödskolan

Ort
Utgår

2019-09-20

Ansök nu

Vi söker skoladministratör till Spekerödskolan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum. 

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid. 

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. 

Spekerödskolan är en nybyggd skola med en nyfiken, engagerad och lärande organisation. Vi tror på våra elevers förmåga att lära och möjlighet att lyckas. Vårt förhållningssätt på Spekerödskolan präglas av tanken om barns rätt till utbildning och utveckling snarare än om skolplikt. Eleverna ska ges möjlighet att lyckas, tillåtas lära av misslyckanden, övervinna svårigheter samt känna tillhörighet till gruppen. En harmonisk utveckling och bildningsgång omfattar möjligheter att pröva, utforska, tillägna sig och gestalta olika kunskaper och erfarenheter. Vi är stolta över vårt uppdrag att utbilda Världsmedborgare och vi är övertygade om att utbildning gör skillnad och faktiskt kan förändra världen. Vårt mål är att våra elever ska känna lust att lära och mod att förändra! 

Vår skola utgår från ett systematiskt och lärandebaserat perspektiv där alla: elever, vårdnadshavare och personal ses som viktiga delar i en gemensam helhet. I dagsläget är vi ca 250 elever och ett 30-tal vuxna som lär och utmanas tillsammans. 

Arbetsuppgifter:

Vi söker en skoladministratör till Spekerödskolan, vill du bli en av oss? Nu finns det möjlighet att söka denna eftertraktade tjänst. 

Som skoladministratör är du skolans ansikte utåt och har en central och viktig roll i skolans expedition. Det är viktigt att du är kommunikativ och tycker om att samarbeta eftersom du har en nyckelroll som dagligen innebär en aktiv dialog med elever, vårdnadshavare, kollegor och skolledning. 

Du som söker brinner för god service och vill arbeta för varje elevs bästa skola! 

I tjänsten som skoladministratör ska du koordinera och ansvara för det dagliga administrativa flödet på skolan. Du kommer att vara en person som möter många olika människor och du ska i din profession vara serviceminded. 

I uppdraget ingår bland annat: 

• Elevadministrativt arbete, såsom elevregistrering, frånvarorapportering, betygshantering etc. 
• Personaladministrativt arbete, såsom kontrollera och rapportera in underlag till löneavdelningen, frånvarorapportering, skapa underlag för anställningsbeslut, vikarieanskaffning etc. 
• Ekonomiadministrativt arbete, såsom ta ut och uppdatera ekonomiska underlag, fakturahantering, beställningar etc. 
• Övrigt administrativt stöd till rektor såsom uttag av statistik, skoldokumentation, arkivering, diarieföring, administration av scheman och diverse utskick. 
• Dagliga kontakter med medarbetare på skolan, vårdnadshavare och elever och dessutom ingår du i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa stödprocesserna inom Sektorn.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som i har eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi, eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper. 

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt elevers skolgång i det elevadministrativa programmet Procapita. Det är därför meriterande om du har yrkeserfarenhet av skoladministration och arbete i liknande system. 

Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet av lönesystemet Personec. 
Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket kontakt med elever och personal på skolan men även med personal inom våra verksamheter och allmänhet. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många människor. 

Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter. Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: Tjänsten är på 80% tjänstgöringsgrad med start enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-20

Arbetsgivarens referensnummer: A898990

Upplysningar lämnas av:

Annika Bengtsson
Rektor
Telefon: 0303-736001
E-post: annika.k.bengtsson@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel 
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Logga
Vi söker skoladministratör till Spekerödskolan

Stenungsunds kommun