pedagogjobb.se

Vi söker ny administrativ chef till Norra Ängby skola i Bromma

Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Vi söker ny administrativ chef till Norra Ängby skola i Bromma

 

Norra Ängby skola ligger i ett naturskönt område i Bromma nära tunnelbanans gröna linje. Vi är cirka 100 kompetenta och engagerade medarbetare och cirka 720 vetgiriga elever i Förskoleklass till årskurs 6. Skolans ledningsgrupp består av rektor, tre biträdande rektorer, dig som administrativ chef och fyra utvecklingsledare. 

På vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna!

Nu söker vi en administrativ chef som vill vara med i vår fortsatta resa i att utveckla vår verksamhet så att vi fortsätter vara en attraktiv skola med hög kvalitet. 

Vi erbjuder dig

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och ca 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Som medarbetare i Stockholms stad får du dessutom goda möjligheter till kompetensutveckling. Du får arbetskamrater och medarbetare med hög kompetens och stort engagemang. Du kommer till en organisation som har höga förväntningar på mycket goda arbetsinsatser hos både medarbetare och elever.

Ditt uppdrag som administrativ chef

Som administrativ chef har du ansvar för att lägga skolans budget och hålla koll på ekonomin. Du har personal, budget och verksamhetsansvar för expedition, vaktmästeriet, kök och IT som består av åtta medarbetare. Du är ett strategiskt stöd till rektor gällande ekonomistyrning och verksamhetsanalyser. Du har regelbunden budgetuppföljning och ser till att vi följer utbildningsförvaltningens rutiner.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

 • Ansvar för processen kring eventuella upphandlingar.
 • Lokalansvar som bland annat innebär kontakter med fastighetsägare, utbildningsförvaltningens lokalavdelning, leverantörer, hantverkare mm.
 • Uppföljningsansvar av verksamheterna, medarbetarsamtal och arbetsmiljöuppgifter som är kopplade till verksamheterna.
 • Ansvar för skolans dokumenthanteringsfrågor såsom arkiv och diarieföring.
 • Ansvar för utveckling och effektivisering inom ansvarsområdet.

Erfarenhet och kompetens som vi söker hos dig

 • Flerårig och aktuell erfarenhet av personal, budget och verksamhetsansvar.
 • Erfarenhet av att vara strategiskt stöd till chef gällande ekonomistyrning och verksamhetsanalyser.
 • Arbetat med administrativa frågor som till exempel rör dokumentering, lokaler, och upphandling.
 • Förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är om du:

 • Har arbetat med ekonomi inom skola/förvaltning.
 • Behärskar Stockholms stads ekonomiska system.
 • Har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor inom kök och administration.

Som person är du tydlig och engagerad och du drivs av att åstadkomma goda resultat i samverkan med andra. Du har förmågan att utöva ett utvecklande, stödjande och närvarande ledarskap. Du förblir motiverad när förändringar sker och avslutar det som påbörjats.

För att lyckas och trivas i den här rollen behöver du förstå att du är en del av en helhet och att du alltid måste se till verksamhetens bästa i agerande och fattade beslut.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

För att bli aktuell för anställning måste du visa upp ett giltigt belastningsregister. Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Dela detta jobb

Vi söker ny administrativ chef till Norra Ängby skola i Bromma

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen