pedagogjobb.se

Logo

Vi söker lärare till Sfi!

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Vi söker lärare till Sfi!

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi ser digitalisering som ett självklart verktyg i vårt arbete med elever och kollegor och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa. 

Komvux Malmö Södervärn är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns närmare 3000 elever som studerar inom olika skolformer: 
• Utbildning i svenska för invandrare- Sfi 
• Grundläggande vuxenutbildning 
• Gymnasial vuxenutbildning 
• Särskild utbildning för vuxna 
Inom sfi har vi nu fått förtroendet att utöka vår verksamhet och söker därför ett stort antal pedagoger som tillsammans med oss ska genomföra det bra, stabilt och klokt. 
På Komvux Malmö Södervärn är grundtanken: inlärning är en såväl social som kognitiv aktivitet. Det gäller elever och lärare i lika hög grad. 
Vi ställer höga krav på oss själva vad gäller förmågan att anpassa vår undervisning för att möta elevernas behov. Vi ställer höga krav på våra elever men är alltid beredda på att stödja inlärningsprocessen. 

Arbetsuppgifter
• Utbilda för framtiden- bli en del av Malmös Sfi-team! 

Vi har nu fått förtroendet att utöka vår verksamhet och söker därför ett stort antal pedagoger som tillsammans med oss ska genomföra det bra, stabilt och klokt. 

Svenska för invandrare är en kvalificerad språkutbildning. Utbildningen syftar till att ge vuxna personer med annat modersmål än svenska grundläggande, funktionella kunskaper i svenska språket. 

Som lärare i Sfi ger du dina elever språkliga redskap för att kommunicera och aktivt delta i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Sfi är ofta starten på en utbildningsresa där många av våra elever går till vidarestudier. Genom din undervisning utvecklar eleverna en språkförmåga och strategier för att nå sina mål. Undervisningen anpassas till elevernas förkunskaper och förutsättningar. 

Uppdraget för en Sfi-lärare kan därför variera stort, alltifrån att ge kortutbildade nyanlända elever grundläggande läs- och skrivfärdigheter till att undervisa akademiker med stor studievana. 

I ditt dagliga arbete använder du digitala metoder för att öka dina elevers digitala kompetens samt att ge dem möjlighet att studera även utanför lektionstid. 

Vårt arbetsklimat präglas av öppenhet, arbetsglädje och utveckling. Tillsammans med kollegor och skolledning arbetar du både i vardagen och i strukturerade sammanhang med att utveckla skolan utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Vi delar med oss av framgångsrika metoder till varandra och vågar prova nytt. 

Kvalifikationer
Så vem är du? 

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa inom Sfi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med svenska för invandrare, men det är inget krav. Viktigast är att du har en vilja och förmåga att omvandla dina teoretiska kunskaper i praktiken. Här kommer du att mötas av många erfarna lärare och rektorer som vill stötta dig i ditt uppdrag- och få stöd av dig. 

I övrigt hoppas vi att du är: 

- en engagerad lagspelare med stort fokus på ditt pedagogiska uppdrag 
- intresserad av skolutveckling, både i det stora och lilla sammanhanget 
- driven av att ständigt utveckla din och andras kompetens 
- förändringsbenägen, dvs. har förmåga att anpassa dig till en föränderlig omvärld 
- trivs med att arbeta i en dynamisk organisation där du får tänka nya tankar och pröva nytt 

Vidare är du van vid att arbeta tillsammans med andra och ser goda relationer som en förutsättning för ditt arbete. Du har gärna konstruktiva, professionella samtal med dina kollegor för att tillsammans förflytta organisationen framåt. 

För oss är det också betydelsefullt om du har en hög digital kompetens men om du inte har det så lär vi dig gärna- allt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. 

Låter det som en intressant tjänst för dig? 
Varmt välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering arbetar vi med löpande rekrytering vilket innebär att vi löpande kommer kalla till intervjuer och erbjuda anställning. 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Antal platser: 70

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-31

Referensnummer: 170SFIlärare

Kontaktpersoner
Janet Nordqvist
Rektor
0708-873358
040-343037
janet.nordqvist@malmo.se
Yerk Liveröd

Rektor
0709-797405
yerk.liverod@malmo.se
Johanna Nordström

Rektor
0734-383886
johanna.nordstrom@malmo.se
Hanna Boulter
HR-konsult
0737-230858
hanna.boulter@malmo.se

Fackliga företrädare
Catharina Niwhede
Lärarnas Riksförbund
070-282 82 55
catharina.niwhede@malmo.se
Fredrik Björkman

Lärarförbundet
0723-576518
040-343078
fredrik.bjorkman@malmo.se

Övrigt
Vill du veta mer om hur det är att arbeta inom sfi i Malmö, klicka här: https://malmo.se/sfi-team 
Urval kommer att ske löpande. 
Semestertjänst. 
Kvällsundervisning förekommer. 
Provanställning kan komma att tillämpas.

Dela detta jobb

Logo
Vi söker lärare till Sfi!

Malmö stad