pedagogjobb.se

En dag på jobbet
Som samordnare för VFU ansvarar du för att administration samt utveckling av den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) inom förskola, grundskola, gymnasieskola samt vuxenutbildningen. Det är en del i kommunens kompetensförsörjningsarbete ”Framsteg: strategier för attraktiv skolkommun”. 
Du kommer att vara sakkunnig inom VFU och ansvara för all information kring rutiner, riktlinjer och VFU-processer inom Södertälje kommuns utbildningskontor. I uppdraget ingår att samordna och genomföra placeringar av förskol- och lärarstudenter, hantera ekonomin för VFU såsom fakturering och utbetalningar av VFU-ersättning etc.
Du har ansvara för samverkan med lärosäten samt VFU-planering och uppföljning av VFU utifrån centrala riktlinjer och rutiner i våra verksamheter inklusive utveckling av VFU. Vi samarbetar idag med ett stort antal olika universitet och högskolor, dock främst med Stockholms universitet och Södertörns högskola, när det gäller placering av lärarstudenter. 
Du organiserar och håller i möten med berörda parter inom verksamheten/VFU. Du driver ett systematiskt kvalitetsarbete inom området i linje med övrig verksamhet på utbildningskontorets stab. I ditt arbete samarbetar du med ett stort antal lokala VFU-samordnare/nyckelpersoner inom kommunen.
Vem är du? 
- Du är strukturerad, och kan planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.
- Du gillar att arbeta självständigt och de som är involverade i VFU-pocesserna.
- Du är noggrann, lösningsinriktad och serviceinriktad. 
- Du har förmåga att driva parallella uppgifter som är både kort- och långsiktiga. 
- Du har lätt för att skapa goda relationer och samverka med olika aktörer.
För att vara sakkunnig för gymnasieantagningen hos oss på utbildningskontoret ser vi att du har följande förmågor och erfarenheter: 
Krav:
- Du har relevant högskoleutbildning.
- Du har grundläggande datakunskaper.
- Vana av att koordinera och samordna uppgifter. 
Meriterande:
- Arbete med utbildningsfrågor är meriterande
- Erfarenhet av VFU-frågor
- Erfarenhet av projekt- och projektledning
- Erfarenhet av att kommunicera i tal och skrift med olika målgrupper både muntligt och skriftligt.   
Vi erbjuder dig 
Du kommer tillhöra arbetsgruppen strategi- och verksamhetsstöd och arbeta tillsammans med skolexperter inom hela skolområdet. I Södertälje kommun ger vi alla medarbetare förutsättningar att göra ett bra jobb. Några av våra förmåner är friskvårdsbidrag, årsarbetstid, semesterväxling och utökad föräldraledighet.
Välkommen till oss!  
Utbildningskontoret driver kommunens verksamheter inom förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Södertälje är en kommun som satsar mycket stort på skolan och barnen kommer alltid som prioritet ett. Här finns mod att flytta gränser genom nya innovativa metoder. Att arbeta med skolan i Södertälje är att arbeta inom en av Sveriges mest spännande skolkommuner. 
Kvalitet går alltid före resultat i skolan och vi jobbar långsiktigt och forskningsinriktat med stark tydlighet inom pedagogisk ledning, en lärande organisation, mål- och resultatstyrning och kvalitet i undervisningen. Ta chansen och kom till oss.  
Södertälje är en kommun som ligger ca 3 mil söder om Stockholm med mycket goda kommunikationer via pendeltåg. I kommunen finns i dagsläget 57 kommunala förskolor, 19 grundskolor och fem gymnasier. 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

VFU-samordnare

Ansök nu

Dela detta jobb