pedagogjobb.se

Verksamhetschef Resursenheten

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-04

Ansök nu

Verksamhetschef Resursenheten

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 900 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med på resan in i framtiden?

För Mjölby innebär det att vi tillsammans med elever och personal skapar en skola där alla vill vara och där lärandet är i fokus. Framtidstro och tillväxt innebär att många vill bo och växa upp i Mjölby och för att möta detta arbetar vi för en skola för alla.

Låter det intressant att anta utmaningen, då har vi jobbet för dig - verksamhetschef för vår samlade elevhälsa.

ARBETSUPPGIFTER
Du är en person som ser möjligheter och som i ledarskapet har fokus på medskapandet. Tillsammans bygger vi en verksamhet som har kapacitet att möta framtiden.

Tjänsten är direkt underställd utbildningschef/skolchefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att tillsammans med skolchef och utbildningsförvaltningens övriga tre verksamhetschefer leda arbetet utifrån nationella och lokala styrdokument samt lokala och regionala överenskommelser.

Du har ansvar för centralt placerade specialpedagoger, kuratorer, skolsköterskor, psykologer och skolläkaren. På resursenheten finns en enhetschef som leder och ansvarar för den medicinska personalen. Du ansvarar för verksamhetsområdets måluppfyllelse, ekonomi och personal, vilket innebär verksamhets-, resultat- och personalansvar för resursenheten med rapportering till skolchef och utbildningsnämnd.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning på avancerad nivå och fem års dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Det är meriterande med genomförd statlig rektorsutbildning och flerårig erfarenhet från politiskt styrd organisation och utbildningsverksamhet.

Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta tydliga beslut. Din initiativförmåga är god och du leder och motiverar andra samt sätter upp mål och riktning för verksamheten. Du ger råd, stöd och skapar möjlighet för dina medarbetares utveckling och har samtidigt förmågan att delegera arbetsuppgifter.

Du arbetar strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du har lätt för att identifiera samt utveckla positiva och gränsöverskridanden visioner och planer och kan både självständigt och tillsammans med andra, fatta snabba och tydliga beslut.

Du har förmågan att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt. Du är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Du skapar och bibehåller goda relationer, både intern och externt.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande uppdrag i en utvecklingsinriktad organisation, där vi gemensamt möter framtidens utmaningar och behov. När du börjar arbeta hos oss som chef får du ett chefsintroduktionsprogram och möjlighet till fortsatt kompetensutveckling i ditt ledarskap.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Verksamhetschef Resursenheten

Mjölby kommun