pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Verksamhetschef för grundskolan

Ansök nu

Verksamhetschef för grundskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Vi är en modig arbetsgivare i framkant vad gäller utveckling och ledning. Vi erbjuder ett gediget chefsutvecklingsprogram för att stärka och utmana dig som chef och ledare så att du kan utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Som chef i Gislaveds kommun står du för skillnaden mellan en fungerande verksamhet och en mycket bra verksamhet. I ditt ledarskap är du modig och nyfiken. Du vågar prova nya idéer som ligger i tiden med dagens och morgondagens krav från omvärlden. Du värnar om ditt område men utgår alltid från ett helhetsperspektiv för Gislaveds kommun.

Varje barn och elev ska lyckas och få en god start i att utveckla ett livslångt lärande. Det åstadkommer vi tillsammans genom framgångsrik undervisning, höga förväntningar, respektfulla relationer samt det pedagogiska ledarskapet. Gislaveds förskolor och skolor står för kvalitetsutveckling, kunskapsutveckling och en tillgänglig lärmiljö - en skola där varje elev får plats och bemöts med höga förväntningar. Vi ser på individen ur ett 1-20 års perspektiv och utgår från barns och ungas individuella förutsättningar och behov.

Skolverksamheten i Gislaved omfattar 1500 barn i förskola, 3700 elever i grundskolan och 1000 elever på ungdomsgymnasiet. Barn- och utbildningsförvaltningens olika funktioner arbetar tillsammans med barn- och utbildningschef, verksamhetschefer, elevhälsochef och kvalitets- och utvecklingschef för att stödja och utveckla verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som med ett starkt och tydligt ledarskap vill utveckla grundskolans verksamhet och leda och stödja våra rektorer i deras pedagogiska ledningsuppdrag. Vi söker en nytänkande, engagerad och stabil ledare som har förmåga att se helhet och kan fatta beslut utifrån analyser och genomtänkta resonemang. Ditt arbetssätt präglas av struktur, konsekvens och målinriktat arbete. Genom tillitsfullt ledarskap där du och dina medarbetare växer skapar du entusiasm och en god arbetsmiljö. I ditt uppdrag som verksamhetschef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar inom ett avgränsat område.

Du kommer att arbeta direkt underställd barn- och utbildningschefen och leda drygt 15 rektorer. I ditt chefskap är du coachande, utmanande och bjuder in till delaktighet. Du skapar de rätta förutsättningarna för att ditt team av rektorer ska kunna utföra sitt arbete på allra bästa sätt, för att alla barn och elever ska lyckas och nå framgång. Vi förväntar oss att du tar ett övergripande ansvar för att driva utvecklingen inom grundskolan vidare mot att nå ökade kunskapsresultat och ökad likvärdighet. Du ansvarar för att stötta rektorerna i dialog med Skolinspektionen.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med barn- och utbildningschefen, övriga två verksamhetschefer, elevhälsochef och kvalitets- och utvecklingschef.

Du förväntas ansvara för huvudmannens systematiska kvalitetsarbete tillsammans med förvaltningens övriga stödfunktioner. Det är tillsammans vi gör ett bättre jobb och kan nå framgång! Du har kontinuerlig omvärldsbevakning inom området och samverkar med fackliga organisationer och andra interna och externa parter.

Som verksamhetschef grundskola deltar du i nämndarbetet och ansvarar för egna rapporter, utredningar och tjänsteskrivelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk högskoleutbildning som har både gedigen erfarenhet av ledarskap och kunskap om grundskolan.

Tidigare erfarenhet av ledande roll inom skolverksamhet är ett krav. Det är meriterande att ha gått den statliga rektorsutbildningen, haft arbetsledande befattning över andra chefer samt övergripande ekonomiskt ansvar i en organisation. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Det är viktigt att du är resultatorienterad, prestigelös och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera efter egen övertygelse. En förutsättning för att du ska lyckas i arbetet är att du kan navigera i en komplex miljö och leda genom andra, att omsätta målbilder i ord och handling är centralt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ditt ledarskap är djupt förknippat med din förmåga att kommunicera. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt. 

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan!

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Verksamhetschef för grundskolan

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen