pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Verksamhetschef elevhälsan / verksamhetsutvecklare

Ort
Utgår

2022-06-01

Ansök nu

Verksamhetschef elevhälsan / verksamhetsutvecklare

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Elevhälsan
Vi söker en ny chef för elevhälsan 50%. Elevhälsan är en verksamhet där olika delar tillsammans utgör en helhet. Tjänsten kombineras med att arbeta 50% som verksamhetsutvecklare inom förskola/skola. Uppdraget som verksamhetsutvecklare för förskola och skola utformas utifrån de fokusområden vi identifierar i våra systematiska kvalitetsarbeten i de olika skolformerna. 

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef för elevhälsan ansvarar du för kommunens elevhälsa. Elevhälsan består av skolsköterskor, skolkuratorer, skolpsykolog och skolläkare. Din uppgift blir att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten.
Du arbetar mot uppsatta mål och ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal, kvalité och arbetsmiljö. Du ansvarar också för att leda, styra och följa upp verksamheten i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål.

I rollen som  verksamhetschef arbetar du nära förvaltningschef som också blir din chef. Du ingår dessutom i ledningsgruppen för utbildningsverksamheten och bidrar till den strategiska utvecklingen av organisationen. 
Du förväntas delta i elevhälsochefs nätverket i regionen och samverka intern och externt med t ex skolan, omsorgen, regionen, myndigheter mm.  

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.

Kvalifikationer
Vi vill att du har adekvat utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta som chef/ledare. Vi förväntar oss att du har god förmåga att leda och att fatta samt förmedla beslut. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan upprätthålla goda relationer.

Du har erfarenhet av att leda i en politiskt styrd verksamhet i ständig förändring och med budget-, verksamhets-, arbetsmiljö- och personalansvar.

Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Vid urvalet kommer vi att värdera dina personliga egenskaper samt din inställning till uppdraget i kombination med utbildning och erfarenhet.

Intervjuer kommer att genomföras löpande.

Personliga egenskaper
Du är en person som har goda ledaregenskaper och är tydlig, engagerad, fokuserad och resultatinriktad. Du klarar att arbeta självständigt och i grupp. Du har drivkraft och kan fatta samt förmedla beslut. Du är mycket intresserad av verksamhetsutveckling.

Vi söker dig som är en god kommunikatör i tal och skrift, samverkansintriktad, strukturerad och stresstålig. Vi tror att du är en god förebild och har erfarenhet av att leda och verka i kommunal verksamhet. Vi ser att du som ledare har god förmåga att leda, mod att ge mandat och tillåta andra att växa med uppgiften. Ditt ledarskap entusiasmerar och bidrar till en organisationskultur som präglas av öppet klimat och god arbetsmiljö.

Eftersom arbetet innebär många kontakter med olika människor är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ och att du på ett engagerat och prestigelöst sätt kan leda och inspirera andra. 

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjlighet att påverka utvecklingen.

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna får stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.  

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.

Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter kundservice. 

Kontaktinformation
Maria Ronsten, Förvaltningschef, 0240-66 02 10, maria.ronsten@smedjebacken.se

Fredrik Hedlund, Skolledarna, 0240-66 04 72, fredrik.hedlund@smedjebacken.se

Maria Högstedt, Vision, 0240-66 00 91, maria.hogstedt@smedjebacken.se

Sofia Fahgén, SSR, 0240-66 02 52, sofia.fahgen@smedjebacken.se

Arbetsplats
Vasagatan 14

777 30 Smedjebacken

Dela detta jobb

Logga
Verksamhetschef elevhälsan / verksamhetsutvecklare

Smedjebackens kommun