pedagogjobb.se

Logo

Vårdlärare till projektet Kravmärkt yrkesroll Södertälje vuxenutbildning

Ort
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Vårdlärare till projektet Kravmärkt yrkesroll Södertälje vuxenutbildning

Om tjänsten

Är du intresserad av att bli en viktig resurs för redan yrkesverksamma inom den sociala omsorgen? Tycker du det är roligt och utmanande att arbeta flexibelt med nya arbetssätt och metoder som utgår från den enskilda elevens behov och försutsättningar. Inom ramen för projektet Kravmärkt yrkesroll planerar Vuxenutbildningen vid Södertälje kommun att inleda ett fördjupat samarbete med verksamheterna inom den sociala omsorgen. Det huvudsakliga syftet med samarbetet är att höja kompetensen och stärka ställningen på arbetsmarknaden för redan yrkesverksam personal, så att de får tillräckliga kunskaper för att i framtiden påbörja en yrkesutbildning inom vård- och omsorgsprogrammet. Målsättningen är att möta dessa elever i närheten till arbetsplatsen och fokusera på den språkliga utvecklingen kopplat yrkessvenska inom vård och omsorg.

I ditt arbete kommer du att planera, genomföra och följa upp din undervisning i nära anslutning till verksamheterna. Det är ett krav att du har B-körkort och tillgång till egen bil eftersom du behöver förflytta dig mellan kommunens olika verksamheter. Vid Vuxenutbildningen finns ett brett stöd för dig som lärare, i form av en välfungerande administration, tillgång till kuratorer och specialpedagoger samt närhet till en chef för stöttning.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat några år som vårdlärare. Du ska vara trygg i din yrkesroll samtidigt du gillar att utvecklas i ett nära samspel med elever, handledare och kollegor.

Krav:
- Lärarlegitimation med behörighet som yrkeslärare.
- B-körkort och tillgång till egen bil.

Meriterande:
- Erfarenhet av undervisning inom vuxenutbildningen
- Dokumenterad erfarenhet från kliniskt arbete inom vård- och omsorgsarbete
- Digital kompetens

Personliga egenskaper:
- Du behöver vara självgående och initiativtagande och van vid att arbeta i olika miljöer.
- Det är viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har förmågan att skapa goda relationer med elever, handledare och kollegor. Du är engagerad och har förmåga att i det dagliga arbetet anpassa dig efter olika förutsättningar. Du är positiv till utveckling av både verksamheten och dig själv.

Vi erbjuder dig

Södertälje vuxenutbildning har en väl fungerande organisation där det finns tillgång till stödfunktioner så som kurator, specialpedagog och extra insatser för eleverna. Då vi är i en uppstartsfas finns goda möjligheter för dig att vara med att påverka upplägget och strukturen inom arbetslaget. Hos oss tillämpas semestertjänst och 39-timmars arbetsvecka, läs mer om Södertälje kommuns förmåner på www.sodertalje.se/formaner .
På vår skola har vi så kallat funktionellt delat ledarskap med en enhetschef och en rektor som hierarkiskt och organisatoriskt är likställda. Det innebär en arbetsspecialisering och en möjlighet för dig som pedagog att få större tillgänglighet till chefer, ett närmare ledarskap och mer närvarande chefer.

Välkommen till oss!

Södertälje vuxenutbildning tillhandahåller samtliga studieformer för vuxenstuderande inom kommunen som huvudman. Vi är en stor organisation på ca. 120 anställda och har i genomsnitt ett elevflöde på 6.000 deltagare om året. Vi erbjuder studievägledning för samtliga elever samt har en väl utbyggd inskrivningsenhet för nyanlända. Ledningens vision är att Södertälje vuxenutbildning ska vara en interkulturell och inkluderande skola som förbereder och utbildar för morgondagens behov utifrån individens förutsättning.

Vi finns på Västergatan 2 i Södertälje.

Vi tar gärna emot e-mail från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Vårdlärare till projektet Kravmärkt yrkesroll Södertälje vuxenutbildning

Södertälje kommun – Utbildningskontoret