pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Vällingbyskolan söker resurs/elevassistent

Ort
Utgår

2022-10-03

Ansök nu

Vällingbyskolan söker resurs/elevassistent

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum. På skolan går ca 800 elever som bor i närområdet i och runt ABC-staden Vällingbys alla typer av bostadsområden/upptagningsområden. Vår skolbyggnad är en K-märkt häftig funkisbyggnad med en stor inbjudande skolgård och härliga grönområden runt om. Vällingbyskolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete med stort fokus på samspelet mellan kunskapsutveckling, social utveckling och elevhälsoutveckling för att ge varje elev bästa förutsättningar att lyckas med sin skolgång. Skolan har ett väl fungerande elevhälsoteam som består av skolsköterska, kurator, psykolog samt studie- och yrkesvägledare och som leds av skolans rektor.
Vi strävar efter att vara det självklara valet för elever och föräldrar i Vällingby.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som resurs hos oss på Vällingbyskolan. Arbetsuppgifterna kan variera mycket och bland annat innefatta att vara resurs i klass, vara elevassistent åt enskild elev samt arbete på fritids. I rollen ingår även visst arbete som vikarie vid behov. Dina arbetsuppgifter kommer att vara att hjälpa elever eller grupper av elever som av olika anledningar behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen och i skolans övriga verksamheter.
Ditt huvudansvar blir att tillsammans med kollegor vara delaktig i undervisningen under hela dagen (skola och fritidshem) med fokus på en inkluderande lärmiljö där vi möter alla elever utifrån deras behov och våra styrdokument.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och tycker om att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper.
Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund och är skicklig på att anpassa undervisningen efter den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor.
Som person är du positiv, lugn, engagerad och flexibel. Du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Övrigt

Du har som lägst gymnasieutbildning, gärna som barnskötare och/eller elevassistent. Meriterande om du har en pedagogisk högskoleutbildning på minst 2 år med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för uppdraget.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Vällingbyskolan söker resurs/elevassistent

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen