pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utvecklingsledare till Enheten för digitalisering

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Utvecklingsledare till Enheten för digitalisering

Om arbetsplatsen

Staben leds av biträdande förvaltningschef och ansvarar för förvaltningsgemensam service, ledning och stöd, sektorsövergripande utvecklingsarbete samt förvaltningens processarbete. Staben har uppdraget att stödja förvaltningsledningen och förvaltningsdirektören samt nämnden i dess uppdrag. Staben är organiserad i tre avdelningar intern service, service till förvaltningsledning och nämnd samt sektorsövergripande utvecklingsfrågor.

Den här tjänsten har sin placering i den avdelning inom staben som arbetar med sektorsövergripande utvecklingsarbete. Inom den avdelningen finns enheten för digitalisering, enheten för forskning och utveckling (FoU) samt övriga funktioner som arbetar med förvaltningsövergripande frågor och utveckling.

På Enheten för digitalisering arbetar 15 medarbetare och leds av enhetschef. Hos oss arbetar utvecklingsledare och IT-samordnare. Vi söker nu utvecklingsledare med stort intresse och nyfikenhet för digitaliseringens utmaningar och möjligheter, och som vill vara med att leda Social- och omsorgsförvaltningens utveckling inom detta område. 

Arbetsbeskrivning

I rollen som utvecklingsledare planerar och leder du olika utvecklings- och utredningsprocesser kopplat till digitalisering. Du gör analyser och sammanställningar samt skriver handlingar, rapporter och andra underlag. Du planerar och bereder ärenden för beslut i olika instanser samt leder beslutade digitaliseringsprojekt.

Som utvecklingsledare omvärldsbevakar du i relation till ansvarsområden och utvecklingsuppdrag och bidra till kompetensutveckling kring digitaliseringsområdet och ökad digital mognad för interna och externa aktörer. Du bidrar till metodutveckling och professionell utveckling kring digitalisering inom förvaltningen samt konsultativt stöd i verksamheternas utveckling.

Inom ramen för ditt uppdrag samverkar i olika sakfrågor, både internt och externt. Du följer upp och utvärderar genomförda projekt och uppdrag och utför i övrigt förekommande arbetsuppgifter fördelade av enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kandidatexamen inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, statsvetenskap, ingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet av förändringsarbete och arbetat med både projekt- och förändringsledning. Har du en utbildning inom projektledning ser vi det som meriterande.

För att klara av ditt uppdrag ser vi att du har stort intresse och mycket god kunskap gällande användning av teknik och digitalisering. Då tjänsten innebär samverkan och framtagande av skriftliga underlag är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både skriftligt och muntligt.

Som person är du självgående och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du tänker strategiskt, har förmågan att se helheten och det större perspektivet för verksamheten. Dessa kompetenser är viktigt då du arbetar med utvecklingsfrågor som kan ligga långt fram i tiden. Du kan analysera problem och komplexa frågor genom att bryta ner dem till beståndsdelar och ser möjligheter med digitala lösningar. I din roll som utvecklingsledare är det också viktigt att du kan skapa nya kontakter och underhålla befintliga relationer. Du antar gärna ledarrollen och kan genom ditt ledarskap motivera och engagera andra till förändring.

Intervjuer i den här rekryteringsprocessen är planerade till v.50.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning och tidsbegränsad anställning t.om. 2023-06-30

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8108

Dela detta jobb

Utvecklingsledare till Enheten för digitalisering

Linköpings kommun