pedagogjobb.se

Logga

Utvecklingsledare barn- och utbildningsförvaltningen

Ansök nu

Utvecklingsledare barn- och utbildningsförvaltningen

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

ENHETEN KVALITET OCH ADMINISTRATION är en stabsfunktion inom barn- och utbildningsförvaltningen och arbetar stödjande gentemot förvaltningens olika verksamhetsområden (Förskola, Skola, Resursteam, Matproduktion, Centrum för nyanlända samt Centrum för vuxenutbildning och arbete). Stabsfunktionen håller ihop nämndprocessen och gör underlag till barn- och utbildningsnämnden. Enheten leder och deltar i olika utvecklingsprojekt, genomför utredningar och utvärderingar, driver kvalitetsarbete samt handlägger och administrerar ärenden. Enheten har många medborgarkontakter samt kontakter med olika förskolor/skolor och huvudmän.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

I rollen som utvecklingsledare arbetar du strategiskt med barn- och utbildningsförvaltningens processer och verksamheter.

Du stödjer förvaltning och huvudman med bl.a. omvärldsbevakning, underlag och statistik. Som utvecklingsledare fungerar du ofta i rollen som projektledare och driver självständigt processer, uppföljnings-, analys- och utvecklingsarbete. I rollen ingår också att vara sammanhållande länk och tillsammans med övriga på staben driva förvaltningens systematiska kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifterna är omväxlande med stort eget ansvar och du förstår vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du planerar och prioriterar ditt arbete självständigt och tillsammans med andra. Det är viktigt att du är smidig i de kontakter du har både internt och externt och att du har förståelse för verksamhetens behov när du ger stöd och tar beslut. Du är kunnig, professionell och trygg i din yrkesroll.

Vi behöver dig med ett professionellt förhållningssätt som, tillsammans med oss, vill driva, utveckla och förbättra verksamheten. Det är viktigt att du är beredd på och intresserad av att samarbeta över förvaltningsgränserna. En stor och viktig del är samverkan och du kommer att arbeta nära kollegor och ha breda kontaktytor både inom och utanför förvaltningen.

I rollen ingår kontakter med övriga förvaltningar/avdelningar/kontor i kommunen, vårdnadshavare, andra huvudmän samt externa kontakter och samarbetspartners. I nära samarbete med övriga funktioner inom förvaltningen deltar du i de övergripande processer som ligger inom förvaltningens område.

Att producera och formulera texter i form av olika uppföljningar, utredningar och redovisningar ingår i uppdraget. Du medverkar och föredrar olika ärenden på förskolechefs- och rektorsmöten, förvaltningens ledningsgrupp eller barn- och utbildningsnämnden.

I rollen som utvecklingsledare ingår du i förvaltningens stabsfunktion och rapporterar till stabschef. Förvaltningen befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och du kommer tillsammans med andra funktioner inom och utanför förvaltningen att vara en nyckelperson i det arbetet.

Kvalifikationer

Relevant utbildning på högskolenivå, fördjupade kunskaper om skola samt erfarenheter av arbete med skolfrågor.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Skolledarerfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av verksamhetsutveckling, projekt- och processledning samt arbete på förvaltningsnivå.

Du tänker strategiskt och tar hänsyn till det större perspektivet. Du ser på sakers långsiktiga betydelse, vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till det men förstår också vikten av systematiskt arbete i den operativa vardagen. Du arbetar bra med komplexa frågor och har en god analytisk förmåga. Som person ser vi att du är ansvarstagande och trivs med att självständigt driva processer framåt samtidigt som du har lätt för att skapa ett gott samarbete och vara lyhörd. Det är av stor vikt att du ser lösningar istället för hinder. Du har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt och är förtroendeingivande.

Vi lägger stor vikt vid ovannämnda personliga förmågor.

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Anna-Maria Svensson
Chef enheten kvalitet och administration (staben)
08-124 571 00

Fredrick Tjus
Skolledarförbundet
08-124 571 00

Lärarförbundet Expedition
08-124 577 79

Lärarnas Riksförbund
08-124 577 80

Du ansöker senast 2019-03-25 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Logga
Utvecklingsledare barn- och utbildningsförvaltningen

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen