pedagogjobb.se

Utvecklande jobb - Slöjdlärare till Maltesholmsskolan 80 - 100%

Ansök nu

Utvecklande jobb - Slöjdlärare till Maltesholmsskolan 80 - 100%

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Maltesholmsskolan ligger i Hässelby Strand med närhet till naturen. Mälaren och Grimstaskogen ligger bara ett stenkast från skolan. Skolan är byggd 1958 och har idag cirka 450 elever fördelade på tre förskoleklasser med heldagsomsorg, 15 grundskoleklasser i årskurs 1 –6, en grundsärskoleklass som läser ämnesområden, fritidshemsverksamhet för elever i årskurs F-3 samt mellanstadieverksamhet för elever i årskurs 4 -6.

Vi på Maltesholmsskolan tycker att alla ämnen är lika viktiga och satsar på alla ämnen för att ge våra elever en god bas för fortsatta studier. Undervisningen och de olika aktiviteterna i skolan bygger på omväxlande arbetssätt där elevernas olika förmågor lyfts fram vilket skapar möjlighet att bearbeta kunskap på många olika sätt. Vi vill att våra elever ska känna glädje och ha roligt i skolan. Maltesholmsandan kan beskrivas med våra tre honnörsord: ÖPPENHET, ORDNING OCH REDA, GODA KUNSKAPER Vår värdegrund bygger på "Alla är inte lika, alla är lika viktiga, alla ska vara med. Tillsammans skaparvi en bra skola" och våra trivselpunkter är: "Visa respekt för dig själv, Visa respekt för andra, Visa respekt för våra saker och vår miljö."    
 
Läs mer på [https://maltesholmsskolan.stockholm.se/]

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en kreativ slöjdlärare till Maltesholmsskolan!

Du kommer att undervisa i klasserna på Mellanstadiet i trä- och metallslöjd. I årkurs 3 kommer du att undervisa eleverna i båda slöjdarterna.

Vi har ett trelärarsystem på mellanstadiet där tre lärare undervisar två klasser vilket ställer krav på samarbetsförmågan och kunna skapa ett fungerande samarbete med lärarna i årskursen. Mentorskap för en grupp elever kan också ingå i uppdraget. Det kan också vara aktuellt att arbeta på fritids eller med något annan skolämne som du är behörig i för att tjänsten ska vara ett heltidsuppdrag.

På Maltesholmsskolan hjälps vi åt och du känner dig aldrig ensam i ditt uppdrag. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en legitimerade lärare i slöjd med en så bred behörighet som möjligt för att komplettera övriga lärares kompetenser. 

Det är meriterande om du är behörig i något fler ämne och främst moderna språk eller bild.

Vi vill ha dig som är trygg, stabil och har god självinsikt i din yrkesroll. Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och övrig personal. Som person kan du inspirera och engagera eleverna och möta dem utifrån deras individuella förutsättningar. Vi ser att du har en positiv inställning, är intresserad av ämnesövergripande arbete och tycker om att samarbeta.   

Övrigt

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Dela detta jobb

Utvecklande jobb - Slöjdlärare till Maltesholmsskolan 80 - 100%

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen