pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Utbildningsförvaltningen söker förvaltare av digitala lärresurser

Ansök nu

Utbildningsförvaltningen söker förvaltare av digitala lärresurser

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Arbetsplatsbeskrivning

IKT-enheten ingår i avdelningen för utveckling och samordning på Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad. Avdelningen består, förutom IKT-enheten av Forsknings och utvecklingsenheten, Uppföljningsenheten och Utbildningsförvaltningens programkontor.

Enheten är Utbildningsförvaltningens centrala digitaliserings- och IT-enhet. Den har i uppdrag att stödja verksamhetsavdelningarnas arbete med att utveckla digitaliseringens möjligheter i det pedagogiska arbetet med syfte att förbättra elevernas lärande och resultat. Enheten arbetar även med att effektivisera det administrativa arbetet, bidrar med kompetens inom projekt-, process- och förändringsledning samt ansvarar för systemförvaltning.

Andra viktiga uppdrag är att samordna Utbildningsförvaltningens arbete kring informationssäkerhet, utveckla samarbetet med leverantörer för att säkerställa goda leveranser samt genomföra upphandlingar och avrop.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en person som i huvudsak kommer att arbeta med digitala lärresurser (appar, webbtjänster och program) som skolorna använder. Du kommer ingå i ett team som förvaltar den centrala applikationsportföljen, de centrala licensavtal som staden har samt stödjer skolor och andra verksamheter att få tillgång till digitala lärresurser.

Du säkerställer ,rapporterar och följer upp att applikationerna är användbara, tillgängliga och möter verksamhetens behov. Du samordnar aktiviteter kring användarstöd, som kurser och utbildningar, tillsammans med leverantör eller Medioteket.

Du kommer ha dialog och göra leveransuppföljningar med leverantörer av digitala lärresurser. I huvudsak gäller dialogen personuppgiftshantering, uppföljning av informationssäkerhetsklassningar samt frågor rörande licens, kontohantering och support. Du kommer även ha dialog med olika professioner i verksamheten, både ute på skolorna och på utbildningsförvaltningens centrala verksamhetsavdelningar.

Kvalifikationer

Du har högskole- eller universitetsexamen som lärare eller motsvarande. Kunskaper inom de digitala lärresurser som skolor använder är ett måste. Du har även mycket god kunskap och kännedom om pedagogiska verksamheter. Som person söker vi dig som är strukturerad, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Du är flexibel, har förmågan att se helheten i situationer och tar hänsyn till verksamheten. Du är van vid att hantera problem, förändringar och kan prioritera. Vi ser även att du har förmågan att analysera och lösa komplexa situationer på bästa sätt.

Du har lätt att samarbeta med alla typer av människor samt är uppmärksam och tillmötesgående. God kommunikativ förmåga är viktigt då du ska kunna diskutera frågeställningar med såväl tekniska specialister som personer utan teknikkunskap.

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

Meriterande om du har erfarenheter från kommunal grundskola i Stockholms stad och kunskaper rörande federering och provisionering.

Som person är du strukturerad, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer vidare. Du har lätt att samarbeta med alla typer av människor och är uppmärksam och tillmötesgående. God kommunikativ förmåga är viktigt då du ska kunna diskutera frågeställningar med såväl tekniska specialister som personer utan teknikkunskap. Vidare är du flexibel och har förmågan att se helheten i situationer och tar hänsyn till verksamheten. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker och du har förmågan att analysera och lösa komplexa situationer på bästa sätt. 

För att lyckas och trivas i den här rollen behöver du både ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och hitta lösningar.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet, engagemang och motivation för tjänsten.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Utbildningsförvaltningen söker förvaltare av digitala lärresurser

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen