pedagogjobb.se

Utbildningsansvarig - Learning & Development Specialist

Företag Oleter Group AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Utbildningsansvarig - Learning & Development Specialist

Vi söker en "Learning & Development Specialist" till vårt HR Team! Jobbet är för dig som vill vara med på en spännande resa inom digitalisering, hållbarhet och att utveckla medarbetare i koncernen.

Vi söker dig med som har en kreativ och pedagogisk förmåga och som kan axla ansvaret för koncernens digitala utbildningssatsning. 

I din roll arbetar du tätt tillsammans med HR chef, Lokala HR Partners, koncernens chefer och övriga koncernstaber för att identifiera behov och finna kreativa lösningar för utbildning - och kompetensutveckling. 

Vi erbjuder dig

I Oleter Group kombineras entreprenörskap och stark lokal förankring med storskalighet och effektivitet. Du kommer vara en del av en utmanande affärsmiljö med fokus på digitalisering, medarbetare och hållbarhet. 

I den centrala koncernstaben ingår HR & KMA, Marknad, IT, Ekonomi, Inköp, Affärsutveckling, samt Försäljning. Vi samverkar tätt med våra lokala verksamheter. Du blir en del av ett HR team som består av lokala HR Partners och KMA samordnare och utgöra en viktig kugge i koncernens fortsatta utveckling.

Vi tror att arbetet utgår från vårt kontor Norsborg eller Rotebro men du kommer också att besöka koncernens lokala kontor i som en viktig del av din roll. Resor i din tjänst kommer därför förekomma. Oleter Group med sina verksamheter finns på 52 orter i Sverige. För rätt person kan huvudsaklig stationering på annan ort vara möjlig. Flexibelt arbetsliv med delvis hemarbete är också en självklarhet.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som utbildningsansvarig äger du ett stort ansvar i förberedelse, genomförande och uppföljning av utbildning - och kompetensutvecklingsinsatser i olika former med stor tyngd på utveckling av digitala utbildningar och e - learning. Du har även ansvar för förvaltning och utveckling av vårt LMS, Oleter Akademin samt support och service till våra chefer och medarbetare inom utbildningsfrågor. 

I din roll medverkar du i att omsätta koncernens övergripande strategi och mål till aktiviteter och processer inom ansvarsområdet. Du kommer självständigt att ansvara för och driva olika utbildningsprojekt. Nätverkande, kommunikation och samarbete med koncernens medarbetare, chefer och andra utbildare blir därför en naturlig del i arbetet. 

Som utbildningsansvarig: 

 • Har du övergripande ansvar för förvaltning och vidareutveckling av Oleter Akademin, vårt LMS – system.

 • Producerar du företagsspecifika utbildningar i Rise och Storyline samt arbetar med video- och bildeditering

 • Utvecklar och projektleder produktion av webbutbildningar och är drivande i olika systemimplementeringar och projekt

 • Ansvarar du för att utveckla och förvalta Oleter Groups digitala kurser – både nya och befintliga

 • Upphandlar du utbildning och följer upp resultat samt säkerställer att de utbildningar vi erbjuder bedrivs enligt lagar, avtal och enligt av branschens ställda krav.

 • Är du delaktig i att utforma och koordinera talangprogram, ledarskapsprogram och andra lärarledda utbildningar

 • Hanterar du utbildningsadministration - från planering av utbud till genomförande och uppföljning

 • Deltar du i nätverk och forum för att säkerställa att Oleter Group ligger i framkant vad gäller kompetensutveckling och lärande
   

Om dig

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är prestigelös och kommunikativ i din personlighet. Du ska tycka om när det händer mycket och med stor nyfikenhet bidra med positiv energi till gruppen. För att lyckas i rollen ska du vara noggrann, ansvarsfull och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Vi söker dig med en god pedagogisk, problemlösande förmåga som kan ta kunskap som redan finns, stoppa in den in i ett nytt sammanhang och snabbt kunna se nya möjliga resultat. Du ska gilla att skapa något från grunden och omsätta en idé till färdig lösning. 

Kompetenskrav för rollen: 

Vi tror att du har: 

 • har ett par års arbetslivserfarenhet inom utbildning, HR med inriktning kompetensutveckling, pedagogisk verksamhet eller liknande. Det viktigaste är att du har varit i kontakt med någon form av lärande, utbildning eller kompetensutvecklingsfrågor och har en kreativ ådra. 

 • erfarenhet av att leda projekt från idé till färdig lösning. 

 • har mycket goda systemkunskaper. Har du kunskaper att arbeta i LMS, HR – system etc är det meriterande.

 • har mycket goda kunskaper i Office 365

 • har erfarenhet av att skapa utbildningsmaterial, gärna e – learning och utbildningsproduktion.

 • har erfarenhet av att skapa ”content” och kommunikationsmaterial. Har du erfarenhet av kursproduktion i Rise eller Storyline, samt program inom video – och bildeditering är det mycket meriterande.   

 • behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

Om du tycker att det här stämmer in på dig kan vi erbjuda dig en spännande tjänst där du får möjlighet att driva utveckling inom ett av våra viktigaste specialistområden utbildning och kompetensutveckling. 

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti!

Mer information om tjänsten

För mer information om tjänsten kontakta Åsa Mårtensson på asa.martensson@oletergroup.se. 

Under vecka 27-30 har vi semester, varför återkoppling kan dröja någon dag extra.

Om Oleterkoncernen 

Oleterkoncernen, med Oleter Group AB som moderbolag, erbjuder helhetslösningar inom skade-, industri- och fastighetsservice.

I koncernen ingår Ocab som är rikstäckande inom sanering- och avfuktning, NHS som erbjuder högtrycksspolning, vakuumsugning och rörinspektion, MCM Relining och S-pipe som utför totalrenovering av avloppssystem genom relining samt Planea som erbjuder kvalificerat konsultstöd för planering och utveckling av fastigheter.

Vi strävar efter jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald. Tillsammans står vi för Kvalitet – Engagemang – Hållbarhet.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll. Du kommer även att få göra tester som en del av rekryteringsförfarandet. 

Platser

Norsborg, Flexibel, Malmö och Umeå

 

Dela detta jobb

Utbildningsansvarig - Learning & Development Specialist

Oleter Group AB