pedagogjobb.se

Arbetsplatsbeskrivning
Medioteket är en pedagogisk resurs för Stockholms kommunala skolor och förskolor. Vi erbjuder kompetensutveckling, stöd och rådgivning inom ämnesutveckling, skolbibliotek, film mm. Vi tillhandahåller också lärresurser i form av film och medier, informationsdatabaser. Vi håller även kurser inom användningen av digitala verktyg och arbetssätt för stadens pedagoger.

Arbetsbeskrivning

En viktig del i Mediotekets verksamhet är att genomföra kompetensutveckling i form av kurser och föreläsningar för pedagogisk personal. Under de kommande åren ska verksamheten att skalas upp i samband med ett större utbildningsprojekt. Vi söker därför en utbildad lärare med kompetens inom digitala verktyg och arbetssätt i undervisningen som kan delta i projektet. Vi söker dig som har lärarbehörighet inom grundskola elller gymnasium och som har ett stort intresse för pedagogisk utveckling.

Din främsta arbetsuppgift är att i nära samarbete med Mediotekets övriga IKT-pedagoger skapa och leda kurser, workshops och föreläsningar inom IKT-relaterade och pedagogiska frågor för pedagoger inom både grundskola och gymnasium. Det kan handla om att skapa och genomföra utbildningar/e-utbildningar i exempelvis användning av molntjänster, digitalt skapande och verktyg för det digitala klassrummet. Vi erbjuder dig att arbeta i en trevlig miljö med framåtanda, engagerad och kompetent personal, hög kvalitet, och en verksamhet i ständig utveckling. Tjänsten är en projektanställning från januari 2020 till december 2021. Eventuellt finns möjlighet till förlängning av tjänsten.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare med behörighet för grundskola och/eller gymnasium.
Du har gedigna och väl dokumenterade IKT-kunskaper och en stor erfarenhet av att integrera digitala verktyg och molntjänster i det pedagogiska arbetet.
Du har stor vana vid digital kommunikation i ditt arbete.
Du har dokumenterad erfarenhet av att föreläsa för- och utbilda pedagogisk personal.
Du har god initiativförmåga, samarbetsförmåga och har lätt för att skapa nya kontakter.
Du har dokumenterad erfarenhet av att leda, planera och följa upp större projekt eller grupprocesser.

Meriterande är om du är bekant med Stockholms Stads digitala infrastruktur, samt har erfarenhet av att utveckla och skapa e-utbildningar.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Utbildare inom digitala verktyg och arbetssätt i undervisningen

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-06

Ansök nu

Dela detta jobb