pedagogjobb.se

Logga

Universitetslektor statsvetenskap

Ansök nu

Universitetslektor statsvetenskap

Vill du undervisa i samhällskunskap på ämneslärarprogrammet och bedriva forskning på Högskolan Kristianstad. Då är det dig vi söker! Välkommen med din ansökan
Anställningen är placerad vid fakulteten för lärarutbildning på avdelningen för humaniora. På vår avdelning är vi verksamma inom fakultetens lärarutbildningar och fristående kurser. Vi bedriver också forskning, kompetens- och skolutveckling samt samverkar med det omgivande samhället.

Vid fakulteten för lärarutbildning bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som universitetslektor i statsvetenskap innebär undervisning och examination i samhällskunskap framförallt i ämneslärarprogrammet. Även handledning och examination av självständiga arbeten på grund och avancerad nivå ingår i arbetsuppgifterna. Undervisning och examination i grundlärarprogrammet, fristående kurser och kurser i uppdragsutbildning inom området samhällskunskap/statsvetenskap samt examination av studenter i verksamhetsförlagd utbildning kan förekomma. I tjänsten ingår att bidra till utveckling av kursplaner, undervisning och examination inom området.

Administrativt arbete som att vara kursansvarig, examinator eller olika ledningsuppdrag kan komma att ingå i tjänsten. Du bedriver egen forskning och samverkansarbete, såväl internt som med omgivande samhälle. Till det ordinarie arbetet räknas också att följa utvecklingen inom ämnesområdet och relevant samhällsutveckling i övrigt.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen i statsvetenskap, eller motsvarande kompetens. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. Behörig att anställas som lektor är du som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet inom statsvetenskap. Vid tillsättning av tjänsten kommer lika stor omsorg att läggas vid sökandes vetenskapliga som pedagogiska skicklighet.

Du har erfarenhet av undervisning på högskola/universitet och det är meriterande med erfarenhet av undervisning inom lärarutbildning, vuxenutbildning eller ungdomsskolan. Även dokumenterad erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom för tjänsten relevanta områden är meriterande.

Det är meriterande med en ämneslärarexamen där ämnet samhällskunskap ingår. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Datorvana har du och det är meriterande om du även har erfarenhet av distansundervisning. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Samarbetar gör du bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Din förståelse för hur andra tar till sig kunskap är god och du anpassar ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren. Du tar ansvar för och strukturerar ditt arbete.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan
Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. 

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad
Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Dela detta jobb

Logga
Universitetslektor statsvetenskap

Högskolan Kristianstad