pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetslektor pedagogiskt arbete inriktning yrkesämnenas didaktik

Ansök nu

Universitetslektor pedagogiskt arbete inriktning yrkesämnenas didaktik

Högskolan Kristianstad

Nu söker vi dig med yrkeslärarkompetens som vill bidra till att fortsätta driva det pågående utvecklings- och kvalitetsarbetet tillsammans med oss och bidra till att bygga upp en forskningsmiljö.

Vi bedriver seminarier för dig som vill fördjupa dig i aktuella ämnen som relaterar till din forskning inom pedagogiskt arbete. Du kommer ha en central undervisningsroll i våra program. Två månaders extra forskningstid utgår under det första året hos oss. Det finns också möjlighet att ansöka om extra forskningstid, inklusive strategisk forskningstid som innefattar medverkan i högskolans meriteringsprogram.

På avdelningen för utbildningsvetenskap med inriktning grundskola, gymnasium och specialpedagogik är vi omkring 30 lärare. Vi undervisar i de flesta utbildningarna inom fakulteten för lärarutbildningen. Vi har en nyinrättad forskarutbildning i pedagogiskt arbete och arbetar kontinuerligt med att utveckla vår forskning och våra utbildningar.

Vår arbetsplats präglas av ett nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas. Vill du bli vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor i pedagogiskt arbete med inriktning mot yrkesämnenas didaktik arbetar du med undervisning, handledning och examination i första hand i vår yrkeslärarutbildning. Du tillför erfarenheter till de aktuella verksamhetsområdena, är delaktig i ämnes- och kursutveckling, kursplanering och har en viktig roll i vårt utvecklings- och kvalitetsarbete.

Du kommer att bidra till att bygga upp en forskningsmiljö, där du förväntas spela en aktiv roll i den fortsatta utvecklingen av miljöns forskningsområden och arbetar för att stärka forskningsanknytningen i våra grundutbildningar. Samverkan med det omgivande samhället är en viktig del av arbetet. I de flesta arbetsuppgifter ingår även administration. 

Från och med hösten 2020 bedriver Högskolan Kristianstad forskarutbildning i egen regi och det kan därför bli aktuellt med handledning av doktorander.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

För anställnings som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen samt Högskolan Kristianstads anställningsordning. För den aktuella anställningen krävs doktorsexamen i pedagogiskt arbete med inriktning mot yrkesämnenas didaktik eller motsvarande och visad pedagogisk skicklighet. För den aktuella anställningen är det meriterande med lärarutbildning och än mer meriterande med lärarutbildning inriktad mot yrkesämnena. 

Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Det är meriterande om du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt med anknytning till yrkeslärarnas verksamhetsområden och av kvalitetsarbete.

Det är meriterande om du även har erfarenhet från undervisning och handledning inom centrala delar av motsvarande utbildningsprogram, inklusive nät- och distansundervisning, kursansvar, kursutveckling och kursplanering. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kollegial utveckling i olika former.

Du har datorvana och det är meriterande med erfarenhet av nät- och distansundervisning. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.   

Förmåga till samarbete och att skapa en god samarbetsmiljö är av stor betydelse och vi förväntar oss att du tycker om att arbeta med andra, är lyhörd, lyssnar och kommunicerar på ett smidigt sätt. I ditt arbete har du stort fokus på kvalitet och att utveckla verksamheten mot tydliga mål. Du är initiativrik och arbetar strukturerat och effektivt. Stor vikt läggs vid din förmåga till självständigt arbete. 

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2022-01-10.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är Sveriges mest sökta högskola med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Fast lön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     Heltid

Ort

     Kristianstad

Län

     Skåne län

Land

     Sverige

Referensnummer

     P2021-3711-230

Kontakt

  • Lina Svensson, avdelningschef, 044-250 36 09

Facklig företrädare

  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-250 32 02

  • Tobias Grahn, SEKO, 044-250 30 91

  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-250 33 68

Publicerat

     2021-11-08

Sista ansökningsdag

     2022-01-10

Dela detta jobb

Logga
Universitetslektor pedagogiskt arbete inriktning yrkesämnenas didaktik

Högskolan Kristianstad