pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetslektor i svenska med didaktisk inriktning

Ansök nu

Universitetslektor i svenska med didaktisk inriktning

Anställningen är placerad vid fakulteten för lärarutbildning på avdelningen för grundlärarutbildning F-6. Vi är 30 medarbetare på avdelningen och vi är verksamma inom fakultetens lärarutbildningar (förskollärarutbildning, grundlärarutbildning, ämneslärarutbildning och yrkeslärarutbildning) och fristående kurser. Vi bedriver också forskning, kompetens- och skolutveckling samt samverkar med det omgivande samhället.

Vid fakulteten för lärarutbildning bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden. För att ta del av fakultetens forskning se www.hkr.se/forskning. Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas inom ditt område och tillsammans med ett kompetent kollegium vara med och skapa Sveriges bästa lärarutbildning.

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor hos oss arbetar du huvudsakligen med forskning, undervisning (inklusive verksamhetsförlagd utbildning), handledning och examination i våra utbildningar. Du kommer även vara delaktig i kursutveckling och kursprogram. Arbete inom och samarbete med andra program kan förekomma. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten. Inom ramen för anställningen ingår även egen kompetensutvecklingstid.

Du kommer att ha en viktig roll i vårt utvecklings- och kvalitetsarbete och tillföra erfarenheter till de aktuella verksamhetsområdena. Det förväntas att du ska vara delaktig i forskningsmiljöer och i förekommande fall i forskarutbildning. Vidare är samverkan med det omgivna samhället en viktig del av arbetsuppgifterna. 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som avlagt doktorsexamen i svenska med didaktisk inriktning eller motsvarande som är av betydelse till anställningens ämnesinnehåll.  För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads anställningsordning. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år. Du som söker ska ha uppvisad pedagogisk skicklighet och om du har för ämnet relevant lärarexamen är det meriterande. 

Du som söker ska ha dokumenterad pedagogisk erfarenhet med tydlig koppling och relevans för lärarutbildning i svenska. Du har undervisningserfarenhet från högskolesektorn och förmåga att undervisa inom svenskämnet och om du dessutom har undervisningserfarenhet i svenska inom lärarutbildning eller i utbildningsvetenskapliga kurser ser vi det som meriterande. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att handleda och examinera studenter i verksamhetsförlagd utbildning och i examensarbete. Har du yrkeserfarenhet från arbete i grundskolan inom relevant ämnesområde är även det meriterande.

Vi ser gärna att du har forskat inom det svenskdidaktiska fältet och har publicerat i välrenommerade vetenskapliga tidskrifter. Vidare ser vi det även som meriterande om du har erfarenhet av arbete i och ledning av externfinansierade forskningsprojekt. För tjänsten krävs god förmåga av att använda sig av digitala undervisningsverktyg, digitala forskningsverktyg samt digitala administrativa system. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vi ser att du som söker är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du kan arbeta självständigt, tar ansvar för din uppgift och är flexibel.  Självklart värderar du ett gott samarbete och du arbetar bra med andra människor. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda parkeringsmöjligheter samt goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Det finns möjlighet att ansöka om befordran till biträdande professor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2023-01-20.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Kristianstad

Län

     Skåne län

Land

     Sverige

Referensnummer

     P2022-3711-270

Kontakt

  • Göran Hagberg, 044-2503386

Facklig företrädare

  • Marie Lindblom, OFR/S, ST, 044-2503202

  • Tobias Grahn, SEKO, 044-2503091

  • Gloria Håkansson, Saco-S, 044-2503368

Publicerat

     2022-12-06

Sista ansökningsdag

     2023-02-12

Dela detta jobb

Logga
Universitetslektor i svenska med didaktisk inriktning

Högskolan Kristianstad