pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetslektor i landskapsvetenskap

Ort
Utgår

2022-08-26

Ansök nu

Universitetslektor i landskapsvetenskap

Vill du arbeta med undervisning och forskning inom ämnesområden knutna till det breda landskapsvetenskapliga fältet som friluftsliv, utomhuspedagogik, landskapsförvaltning och landskapsplanering? Har du dessutom ett stort intresse för hållbarhetsfrågor så är detta nog ett jobb för dig!  

Vid fakulteten för naturvetenskap vid Högskolan Kristianstad bedrivs forskning och utbildning inom flera områden. Fakulteten består av fyra avdelningar och fyra programområden som bedriver utbildning och forskning inom exempelvis landskapsvetenskap, zooekologi, mat- och måltidsvetenskap och biomedicinsk laboratorievetenskap. Miljön är utpräglat tvärvetenskaplig och vi är kända för både våra utbildningar – som ger jobb – och för vår förmåga att samverka mellan ämnesområden och med det omgivande samhället. Arbetsplatsen präglas av närhet och öppenhet och vi arbetar målinriktat för att skapa en god arbetsmiljö som gynnar både utbildning och forskning. Vill du veta mer om fakultetens forskning se www.hkr.se/forskning/.

Du kommer att arbeta på avdelningen för miljövetenskap, med 21 medarbetare, som är en del av fakulteten för naturvetenskap. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som universitetslektor i landskapsvetenskap kommer du företrädesvis att arbeta med undervisning och forskning inom ämnesområden knutna till det breda landskapsvetenskapliga fältet, särskilt inom områden som friluftsliv, utomhuspedagogik samt landskapsförvaltning och landskapsplanering. Du som söker har ett stort intresse för och kunskap om hållbarhetsfrågor och du får gärna ha en forskningsprofil som anknyter till hållbarhetsområdet. Du kommer att få en viktig roll i vårt utvecklings- och kvalitetsarbete och tillföra erfarenheter till de aktuella verksamhetsområdena.

Med din forskning är du med och bidrar till fakultetens landskapsvetenskapliga forskning, inom vilken du förväntas spela en aktiv roll i den fortsatta utvecklingen och målinriktat arbeta för att stärka forskningsanknytningen i våra grundutbildningar. Samverkan med det omgivande samhället är liksom undervisning och forskning en viktig del av arbetet. I arbetsuppgifterna ingår även administration samt eventuellt besök hos och examination av studenter i verksamhetsförlagd utbildning. Vår arbetsplats präglas av ett nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas.

Som universitetslektor kommer du med stor sannolikhet att få kursansvar och utvecklingsansvar för de kurser och program du är inblandad i. Du förväntas också bedriva egen forskning och aktivt på egen hand eller tillsammans med andra ansöka om externa och interna forskningsmedel. Andra utvecklings- och ansvarsuppdrag kan förekomma. Det kan också bli aktuellt med handledning av doktorander.

Som medarbetare på Högskolan Kristianstad har du möjlighet att delta i olika typer av kollegiala verksamheter som utvecklar dig professionellt, som till exempel forskningsseminarier och program- och ämnesutveckling. Du har också möjlighet att i samråd med avdelningschef och programområdesansvarig kompetensutveckla dig inom för verksamheten centrala områden. Det finns möjlighet att ansöka om interna forskningsmedel i form av basfinansiering (en månad per år för lektor) samt extra forskningstid där tid baseras på prestation. På högskolan finns ett meriteringsprogram för forskare vilket för de medverkande innebär ytterligare forskningstid för att underlätta meritering och förbereda för ansökan om befordran.  Vidare har vi vid Högskolan Kristianstad utvecklat ett särskilt pedagogiskt meriteringsprogram, där du genom att visa din pedagogiska skicklighet kan befordras till meriterad respektive excellent lärare. 

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen inom det breda landskapsvetenskapliga fältet. För anställning som universitetslektor krävs grundläggande behörighetskrav i enlighet med 4 kap 3-4§ i högskoleförordningen och Högskolan Kristianstads Anställningsordning. Behörig att anställas som lektor är du som har doktorsexamen och som visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet inom relevanta ämnesområden. Ett uttalat intresse för hållbarhetsfrågor är en förutsättning för arbetet och du har erfarenhet av undervisning vid högskola/universitet och forskning inom något av områdena friluftsliv, utomhuspedagogik, landskapsförvaltning och landskapsplanering eller näraliggande områden. Har du dessutom arbetat med att driva, leda eller utveckla forskning samt utbildning inom samma områden är det meriterande.

Vidare är erfarenhet av undervisning och handledning av forskarstuderande meriterande. Även erfarenhet av akademiskt ledarskap, samverkan med det omgivande samhället, bygga nätverk, erhålla externa anslag samt av erfarenhet av kursansvar eller kursledning är meriterande

Du kommunicerar väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Din datorvana är god och så även dina kunskaper om GIS. Har du dessutom undervisat i GIS är det meriterande.  Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp. Om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Du samarbetar bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. I ditt arbete har du nytänk, tar initiativ, arbetar mot mål och uppnår resultat. Du är kommunikativ samt pedagogisk med förståelse för hur andra tar till sig kunskap och du anpassar dig utefter mottagare och situation. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2022-08-26

Har du frågor om jobbet kontakta gärna avdelningschef Johanna Grönroos på 044-250 34 06 eller biträdande professor i miljödidaktik Thomas Beery på 044-250 34 26. 

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

 

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

 

Dela detta jobb

Logga
Universitetslektor i landskapsvetenskap

Högskolan Kristianstad