pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetslektor i folkhälsovetenskap

Ansök nu

Universitetslektor i folkhälsovetenskap

Folkhälsovetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap är ett av de mest
eftertraktade och bästa utbildningsalternativen bland de folkhälsovetenskapliga
högskoleutbildningarna i landet. Programområdets fristående kurser ska vara det
självklara valet vid folkhälsorelaterad kompetensutveckling av andra professioner och på
så vis bidra till livslångt lärande även bland yrkesverksamma generellt. Välkommen till
oss!

Ämnesgruppen för folkhälsovetenskap arbetar för att ha transparens i sitt arbete både
inom kurser och i det gemensamma kollegiala arbetet. Samarbete och att arbeta
tillsammans i kurserna i programmet är en av våra styrkor. Vi ser fram emot en kollega
som drivs och är nyfiken på att utveckla sin pedagogiska roll i samspel med lärarlag och
studenter.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination samt administration på kurser inom folkhälsovetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap. Det kan även komma att innefatta undervisning, handledning och examination i fakultetens andra program: Beteendevetenskapligt program, Masterprogram i hälsovetenskap, Tandhygienistprogrammet samt Sjuksköterskeprogrammen. I arbetsuppgifterna ingår kursutveckling, kursansvar, examinatorsroll och samverkan med det omgivande samhället. Undervisning bedrivs i huvudsak på distans men även på campusförlagda kurser och utbildningar. I tjänsten ingår också att bedriva egen forskning och samverkansarbete, såväl internt som med omgivande samhälle.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen i folkhälsovetenskap eller motsvarande samt dokumenterad undervisningserfarenhet inom relevant ämnesområde. För tjänsten krävs det grundläggande behörighet i enlighet med Högskoleförordningen 4 kap 3-4§. Det förväntas att du har högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp, om inte, kan det kompletteras inom anställningens två första år.

Du som söker ska ha erfarenhet av undervisning och examination vid universitet eller högskola både på nätbaserade kurser och på campusförlagda kurser och har du erfarenhet av kursutveckling av nätbaserade kurser ses det som meriterande. För tjänsten krävs att du har erfarenhet av praktiskt folkhälsoarbete/beteendevetenskapligt arbete i offentlig eller privat verksamhet samt erfarenhet av praktiskt ledarskap. Om du har erfarenhet av undervisning inom folkhälsovetenskap och/eller beteendevetenskap är det meriterande. Du ska ha visad pedagogisk skicklighet, högskolepedagogisk utbildning samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kursansvar, handledning och examination i samband med projekt- och examensarbeten samt erfarenhet av undervisning på såväl svenska som engelska. 

Du som söker har goda allmänna datorkunskaper och har du erfarenhet av undervisning med hjälp av lärplattformen Canvas är det meriterande. Likaså ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av arbete med Excel och SPSS. För anställningen krävs god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Stor vikt läggs på personlig lämplighet och vi söker dig som kan arbeta självgående men vara flexibel och anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är kvalitetsmedveten och arbetar bra med komplexa frågor. Vidare har du god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Självklart är du relationsskapande och värderar ett gott samarbete. 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad med goda tåg- och bussförbindelser samt parkeringsmöjligheter. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan nedan tillsammans med personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alternativt bifogade publikationer. Ansökan ska utformas i enlighet med högskolans Anvisningar för ansökan vid rekrytering och befordran av disputerade lärare. Här hittar du länk till anvisningarna www.hkr.se/jobb

Sista ansökningsdag är 2022-12-04

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Universitetslektor i folkhälsovetenskap

Högskolan Kristianstad