pedagogjobb.se

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom Arbetsintegrerat lärande (AIL) och har regeringens uppdrag att utveckla AIL. Genom AIL skapas kunskap i samverkan med andra och görs tillgänglig för fler. Högskolan bedriver utbildningar med AIL-inslag på grund- och avancerad nivå samt egen forskarutbildning inom AIL och produktionsteknik. AIL är även ett angeläget forskningsområde tillsammans med produktionsteknik och barn- och ungdomsvetenskap. I den nya satsningen Primus kombineras forskning inom teknik och lärande. Högskolan bedriver också forskning inom ett flertal andra områden.

Högskolan Väst har ett högt söktryck, rekryterar brett och en hög andel av studenterna etablerar sig på arbetsmarknaden. Högskolan finns centralt i Trollhättan och har 15 000 studenter och 675 anställda. Högskolan arbetar aktivt för en inkluderande arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Högskolan Väst söker universitetslektor i elektroteknik med inriktning elfordon

Institutionen för ingenjörsvetenskap med cirka 150 anställda driver spjutspetsforskning inom produktionsteknik parallellt med kvalificerade ingenjörsutbildningar i tät samverkan med industrin, såväl lokalt som nationellt och internationellt. Våra tekniskt inriktade utbildningar spänner över både grundnivå och avancerad nivå. Institutionen ger också forskarutbildning inom produktionsteknik, där många av doktoranderna är anställda inom industrin. Utbildningsfloran kompletteras av ett brett utbud av fristående kurser inom både det ordinarie utbudet och i form av uppdragsutbildningar för yrkesverksamma.

Ett växande område inom högskolans prioriterade områden är forskning och undervisning gällande elektriska drivlinor anpassade för fordon och vi söker därför en universitetslektor inom området.

Arbetsuppgifter

Anställningen består huvudsakligen av undervisning och forskning inom elektriska drivlinor. Undervisning och handledning kan ske på både grund- och avancerad nivå. Ett annat syfte med anställningen är att bistå i uppbyggnaden av institutionens forskning inom elektriska drivlinor. I arbetsuppgifterna ingår också att utveckla kurser inom elektroteknik med inriktning fordon. Högskolan Västs profil är arbetsintegrerat lärande (AIL) och i linje med detta innehåller flera av utbildningarna vid institutionen för ingenjörsvetenskap co-op, vilket innebär att studenterna varvar teoretiska studier med betalda arbetsperioder på företag. I anställningen kan det ingå därför arbetsuppgifter relaterade till co-op, vilket bland annat består i att vara länken mellan högskolan och näringslivet, samt att besöka studenterna under deras arbete hos företagen. Samverkan med det omgivande samhället är centralt för Högskolan Väst och en viktig uppgift består därför i att skapa och upprätthålla ett kontaktnät med branschen. Handledarskap för forskarstuderande samt undervisning för yrkesverksamma planeras också ingå i anställningen. Du kommer även att söka externfinansiering som en del av anställningen. Därutöver ingår medverkan i högskolans övriga verksamhet, institutionens utvecklingsarbete, samt administrativa arbetsuppgifter.

Behörighetskrav

 • Avlagd doktorsexamen i elektroteknik eller annat närliggande område som arbetsgivaren bedömer som relevant i förhållande till anställningen.

 • Visad pedagogisk skicklighet. Om högskolepedagogisk utbildning saknas kan anställning ändå ske under förutsättning att den anställde genomför utbildningen under anställningens två första år.

För denna anställning krävs dessutom

 • Förmåga att undervisa på engelska.

 • Dokumenterat god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är

 • Yrkeslivserfarenhet från arbete med elektriska drivlinor.

 • Erfarenhet av kursutveckling inom högre utbildning.

 • Erfarenhet av undervisning inom högre nivå.

 • Erfarenhet att undervisa på svenska.

 • Erfarenhet av att handleda doktorander.

Bedömningsgrunder

Särskild vikt fästes vid graden av pedagogisk och vetenskaplig skicklighet samt förmågan att utveckla forskning och utbildningsverksamhet i samverkan med kollegor och det omgivande samhället. Vid bedömningen av skicklighet beaktas anställningens ämnesområde, ämnesbeskrivning och arbetsuppgifter.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med provföreläsningar, arbetsprov, intervjuer och referenstagning.

Ansökan görs digitalt via vårt rekryteringsverktyg. De underlag som inte kan skickas digitalt, exempelvis böcker och publikationer, ska märkas med referensnummer R 2021/197 och skickas i ett exemplar.

Ansökan ställs till:
Högskolan Väst
HR
461 86 Trollhättan

Sista ansökningsdag är 2021-09-27

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100 %

Ort

     Trollhättan

Län

     Västra Götalands län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/197

Kontakt

 • Boel Ekergård, 0520223275

 • Håkan Jensen, 0520223473

Facklig företrädare

 • Henrik Johansson, SACO, +46520-22 33 25

 • Victoria Sjöstedt, OFR, +46721-60 01 57

Publicerat

     2021-09-06

Sista ansökningsdag

     2021-09-27

Universitetslektor i elektroteknik med inriktning elfordon

Företag Högskolan Väst
Ort
Utgår

2021-09-27

Ansök nu

Dela detta jobb