pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetsadjunkt i matematikdidaktik

Ansök nu

Universitetsadjunkt i matematikdidaktik

Nu söker vi en universitetsadjunkt i matematikdidaktik till fakulteten för lärarutbildning och avdelningen för grundlärarutbildning F-6.

Anställningen är placerad vid fakulteten för lärarutbildning på avdelningen för grundlärarutbildning F-6. Vi är 30 medarbetare på avdelningen och vi är verksamma inom fakultetens lärarutbildningar och fristående kurser. Vi bedriver också forskning, kompetens- och skolutveckling samt samverkar med det omgivande samhället.

Vid fakulteten för lärarutbildning bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden. För att ta del av fakultetens forskning se www.hkr.se/forskning. Hos oss får du goda möjligheter att utvecklas inom ditt område och tillsammans med ett kompetent kollegium vara med och skapa Sveriges bästa lärarutbildning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i matematik och matematikdidaktik företrädesvis i grundlärarprogrammet. Även undervisning i ämneslärarutbildningen, förskollärarutbildningen, fristående kurser och kurser i uppdragsutbildning inom matematik- och matematikdidaktikområdet kan förekomma. Motsvarande arbetsuppgifter inom naturvetenskapernas didaktik kan också förekomma tillsammans med högskolegemensamma uppdrag av stödkaraktär. I arbetsuppgifterna ingår administrativa uppgifter i anslutning till undervisningen samt besök hos och examination av studenter i verksamhetsförlagd utbildning. Samverkan med det omgivande samhället är också en del av arbetsuppgifterna. Viss undervisning kan komma att genomföras på engelska.  

Som universitetsadjunkt kommer du med stor sannolikhet att få kursansvar och ansvar för att kontinuerligt utveckla de kurser du är inblandad i. Också andra typer av utvecklingsuppdrag kan förekomma. Som anställd vid HKR har du möjlighet att delta i olika typer av kollegiala verksamheter som utvecklar dig professionellt, som till exempel forskningsseminarier och kurslag. Du har också möjlighet att i samråd med avdelningschef och programområdesansvarig kompetensutveckla dig inom för verksamheten centrala områden. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen med relevant inriktning och yrkeserfarenhet från undervisning på grundskola. Det är meriterande om du har grundskollärarexamen, master- eller magisterexamen inom området eller motsvarande vetenskaplig kompetens.

Vi söker dig som har erfarenhet av att didaktiskt arbeta med elevers matematikutveckling. Har du erfarenhet av att undervisa inom högskolesektorn samt handleda och examinera studenter i verksamhetsförlagd utbildning och i examensarbete är det meriterande. 

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Vid anställning förväntas du ha genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Du har goda kunskaper i relevant programvara. Det är meriterande om du har erfarenhet av nätbaserad undervisning och goda kunskaper i programmering. Du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och det är meriterande med engelska.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du ska ha god samarbetsförmåga och du bidrar till en positiv arbetsmiljö. Du tar initiativ och du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. I ditt arbete är du strukturerad och du kan på ett självgående sätt hantera dina arbetsuppgifter.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev.

Sista ansökningsdag är 2022-12-09.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Universitetsadjunkt i matematikdidaktik

Högskolan Kristianstad