pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Universitetsadjunkt i datavetenskap - programmerare se hit!

Ansök nu

Universitetsadjunkt i datavetenskap - programmerare se hit!

Brinner du för programmering och undervisning? Nu har du chansen att utbilda blivande systemutvecklare och datatekniker och främja en bransch i ständig utveckling.  

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara delaktig i undervisning och utvecklingsarbete och bidra till att göra våra utbildningar och kurser ännu bättre! Sysselsättningsgraden kan vara mellan 50 och 100 procent beroende på vad som passar dig bäst. 

Du blir en del av avdelningen för datavetenskap med 20 lärare. Vår arbetsplats präglas av ett nära samarbete där alla har möjlighet att påverka och utvecklas.  Lärarna på vår avdelning undervisar främst inom datasystemutvecklingsprogrammet (kandidatprogram i datavetenskap), högskoleingenjörsprogram i datateknik, magisterprogram i datavetenskap samt IT-driftteknikerprogrammet. Vår avdelning har väldigt starka kontakter med omgivande samhälle och näringsliv och bidrar på ett betydelsefullt sätt med kompetenser och utbildningar till regionens digitala utveckling. Läs mer om programområdets utbud på vår webbsida www.hkr.se/om-hkr/organisation/fakulteten-for-naturvetenskap/datavetenskap/ 

Avdelningen för datavetenskap är en del av Fakulteten för naturvetenskap där det bedrivs utbildning och forskning inom flera områden såsom biologi, biomedicinsk laboratorievetenskap, miljöteknik, landskapsvetenskap, datavetenskap och mat- och måltidsvetenskap. 

Arbetsuppgifter

Som universitetsadjunkt på Högskolan Kristianstad arbetar du som lärare med undervisning i kurser som handlar om utveckling av breda programmeringskunskaper i till exempel Python, Java, C# eller C. Det ingår även undervisning i kurser inom webbutveckling innehållande html, css, javascript, databaser, molntjänster samt diverse ramverk för webbutveckling. Undervisning kan också förväntas i angränsande områden lite beroende på kunskap, erfarenhet och intresse.

Du kommer att undervisa på Datasystemutvecklingsprogrammet, Högskoleingenjörsprogrammet med inriktning Internet of Things, magisterprogrammet i datavetenskap och fristående kurser i programmering. Du kommer att undervisa både på svenska och engelska. I arbetet ingår kursansvar och utveckling av kursmaterial. Handledning av examensarbeten, samverkan med omgivande samhälle samt deltagande i utvecklings- och forskningsprojekt där din expertis inom programmering behövs, är en del av arbetet. Därutöver ingår administrativa arbetsuppgifter i anslutning till undervisning och utvecklingsarbete. 

Ett viktigt och utvecklande arbete som bidrar på ett betydelsefullt sätt till regionens digitala utveckling och nya talanger inom programmering och webbutveckling. 

Behörighet och kvalifikationer

Vi söker dig som är duktig systemutvecklare/programmerare och som är pedagogiskt lagd. Du har avlagd högskoleexamen på minst 180 högskolepoäng eller har du motsvarande kompetens, alternativt visad yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Självklart har du tidigare arbetslivserfarenhet som programmerare och breda programmeringskunskaper. Du har kunskap om Windows, Linux samt moderna webbutvecklingsverktyg som exempelvis Node.js och React. Det är inget krav att du ska ha undervisat tidigare men det är viktigt att du är pedagogisk, har god förståelse hur andra tar till sig kunskap, deras olika förutsättningar och att du kan anpassa sättet att förmedla budskap till mottagaren. Det är meriterande om du har undervisat och särskilt erfarenhet av undervisning inom webbprogrammering och webbutveckling. Det är viktigt att du kan kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska och engelska eftersom du kommer att hålla undervisning på båda språken.

Självklart samarbetar du bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du tar ansvar för din uppgift och är självgående i ditt arbete. Du är trygg och stabil, kan skilja på det professionella och personliga samt anpassar dig till situation. I ditt arbete är du strukturerad, kvalitetsmedveten och du har en problemlösande analysförmåga. När jobbet kräver det kan du vara flexibel och anpassa dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt förmåga till samarbete och att bidra till att skapa en god arbetsmiljö. 

Högskolan Kristianstad lägger stor vikt vid våra anställda lärares pedagogiska skicklighet. Det är meriterande om du har genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller kan presentera motsvarande kunskaper, alternativt kommer det ingå i din kompetensutvecklingsplan att sådan utbildning slutförs under anställningens två första år.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100 % beroende på vad som passar dig. Vi tillämpar vanligtvis provanställning. Anställningsstart blir enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad på vårt vackra campus med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter. Som adjunkt har du förtroendearbetstid, vilket betyder att du har möjlighet att förlägga visst arbete på distans.  Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger och även till annan ort än Kristianstad. Sökande med avslutad forskarutbildning i relevant ämnesområde kan ansöka om befordran till universitetslektor.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev. Betyg och intyg som styrker det du har uppgivit i ansökan tar du med dig vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag är 2022-12-12.

Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

Arbetsplats Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en av Sveriges mest sökta högskolor med några av landets mest attraktiva utbildningar. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett vackert campus. Vi är stolta över våra 500 anställda och 14 000 studenter med den mångfald de representerar. Närhet, öppenhet, jämställdhet och respekt är våra ledord och genomsyrar alla våra 50 program och 270 fristående kurser. Med ett stort utbud på distans är vi långt fram i utvecklingen av distanspedagogik. Forskningen som bedrivs hos oss är driven av samhällsutmaningar, praktiknära och integrerad med våra undervisningsområden. Som arbetsgivare vill vi vara en attraktiv arbetsplats där alla kan göra skillnad. Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Universitetsadjunkt i datavetenskap - programmerare se hit!

Högskolan Kristianstad