pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Undervisningsråd / Europaskoleinspektör till Skolverket

Företag Skolverket
Ort
Utgår

2023-02-10

Ansök nu

Undervisningsråd / Europaskoleinspektör till Skolverket

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och komvux i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet

Som undervisningsråd / europaskoleinspektör har du ett övergripande ansvar för att verka som en av två av Sveriges inspektörer inom Europaskolan. Du ansvarar för den verksamhet som rör barn och elever i de lägre åldrarna (Nursery & Primary).

Du har ett uppdrag att verka för kvalitetsutveckling och kvalitetssäkring av systemet vilket innebär att du deltar i internationellt sammansatta arbetsgrupper exempelvis inom områden som rekrytering, fortbildning och utveckling. I rollen ingår också att arbeta med rekrytering av pedagogisk personal till Europaskolan samt att inspektera dess verksamhet och undervisning. Under en stor del av din arbetstid kommer du att resa i Europa och möta många människor från olika kulturer inom Europaskolan. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du också att delta i arbetet med svensk utlandsundervisning. Det förekommer också andra arbetsuppgifter inom ramen för avdelningens arbete. Din tjänst är förlagd till Enheten för styrdokumetsutveckling på Läroplansavdelningen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter. 

Vi söker dig som har:

  • lärarutbildning med behörighet att undervisa i den svenska grundskolan

  • erfarenhet av att undervisa som lärare

  • erfarenhet av arbete som skolledare eller annan befattning där du utvärderat lärares undervisning

  • goda kunskaper om de svenska styrdokumenten och inom det svenska skolsystemet

  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och något av de tre officiella EU-språken, engelska, franska och tyska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att undervisa som lärare i grundskolan

  • verkat i internationella sammanhang

  • dokumenterad erfarenhet av att leda utvecklingsarbete

Som person är du drivande och duktig på att planera. Du sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbetet slutfört på ett strukturerat sätt. Du har ett coachande förhållningssätt där du lyssnar och systematiskt ställer frågor, problematiserar och utmanar på ett tillitsfullt sätt. Du har en mycket god förmåga att utveckla ett förtroendefullt samarbete och goda relationer med kollegor i olika kulturella och internationella miljöer. Du är noggrann med god analytisk förmåga och en känsla för kvalitet. Din arbetsbelastning kommer delvis påverkas av att du reser i tjänsten, varför det är viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och kan prioritera. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.  

Medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med Skolverkets medarbetarskapspolicy och den statliga värdegrunden. Vårt medarbetarskap och ledarskap är formulerat i fem kärnvärden; förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Vilka är vi?

Enheten för styrddokumentsutveckling är en av fem enheter inom avdelningen för läroplaner. Enheten arbetar med att utveckla och föreslå förändringar av kurs och ämnesplaner, frågor med koppling till betygssystemet samt Europaskolan och svensk utlandsundervisning. Vi ansvarar även för forskningsbevakning samt kompetensutvecklingsinsatser för medarbetare på läroplansavdelningen.

Upplysningar och ansökan

Sista ansökningsdag är den 10 februari 2023. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i urvalsprocessen.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Lärarförbundet), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Kontaktpersoner

Ann-Christin Hartman

Enhetschef

08 5273 3321

annchristin.hartman@skolverket.se

Jenny Lins

HR-specialist

jenny.lins@skolverket.se

Dela detta jobb

logo
Undervisningsråd / Europaskoleinspektör till Skolverket

Skolverket