pedagogjobb.se

Tyska skolan söker rektor till förskolan eller en biträdande förskolechef

Om Tyska skolan

På förskolan finns det 33 barn som är indelade i tre grupper: en för de minsta barnen och två för barnen mellan tre och sex år. Förskolan följer svensk läroplan och tillhör Tyska skolan, en internationell skola belägen på Karlavägen nära Humlegården.  Det finns ca 600 elever i årskurserna 0-12 fördelade på 26 klasser samt en fritidsverksamhet. Målet är att eleverna tar både en tysk internationell Abitur och en svensk gymnasieexamen. Såväl tysk som svensk kultur och tradition är en naturlig del av vår verksamhet. Huvudman är Tyska skolföreningen. Läs mer här på hemsidan.

Vi har kollektivavtal och tjänstepension och erbjuder flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och en internationell arbetsmiljö.

Om uppdraget

Nu söker vi en rektor eller biträdande förskolechef som vill bli rektor, vi är beredda att satsa på rätt person som vill utvecklas tillsammans med Tyska skolan.

Som rektor har du en central roll att leda och utveckla förskolan. I ditt ansvar ingår att leda det pedagogiska arbetet och ha verksamhets-, ekonomi och personalansvar för åtta personer. Rollen är mångfacetterad och innebär både att du jobbar operativt i barngrupperna (ungefär 40% av din tid), driver strategiska frågor, deltar i projekt/arbetsgrupper samt samarbetar med andra chefer. Ett fokusområde är att öka samverkan mellan Fritidshemmet, Förskolan och Grundskolan. Det finns en stabil grund att bygga vidare på; vi är stolta över resultatet från Stockholms stads årliga brukarundersökning.

Om dig

Krav

Du har goda kunskaper i svenska och tyska. Du har avslutat, påbörjat eller vill påbörja en rektorsutbildning. Vi kan erbjuda dig möjligheter att gå rektorsprogrammet. Om du inte har någon rektorsutbildning kan du erbjudas tjänsten med rollen som biträdande förskolechef.

Vi söker dig som

  • har flera års erfarenhet av att arbeta på en förskola

  • har ledarerfarenheter

  • har förmåga att stötta medarbetares kompetensutveckling

  • har kunskap om svensk läroplan

  • kan förebygga och hantera konflikter

  • kan prioritera både din egen och andras tid

  • stimuleras av att driva förbättringsarbeten och använda digitala verktyg

  • har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl till olika målgrupper

  • har intresse för att utveckla dina språkkunskaper (tyska eller svenska)

Det är meriterande om du är rektor eller har påbörjat en rektorsutbildning. Det är meriterande om du kan uttrycka dig på tyska.

Eftersom vi jobbar nära varandra i team lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Med humor, ärlighet och prestigelöshet kommer du och Tyska skolan trivas bra ihop!

Så här ansöker du

Tillsvidaretjänst. Individuell lönesättning. Vi ser fram emot din ansökan så fort som möjligt! Urval kommer ske löpande. Sista ansökningsdagen är 4 oktober.  Mejla ansökan till Åsa Lindgren.

Kontaktperson: Åsa Lindgren, HR-chef, 072-527 73 32, asa.lindgren@tyskaskolan.se

Angelika Havik, Rektor Förskola chef Fritidshem, 08-409 194 73,  Angelika.Havik@tyskaskolan.se

logga

Tyska skolan söker rektor till förskolan eller biträdande förskolechef

Ansök nu

Dela detta jobb