pedagogjobb.se

Logga

Två studie- och yrkesvägledare, Vägledningsenheten Ekerö kommun

Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Två studie- och yrkesvägledare, Vägledningsenheten Ekerö kommun

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

VÄGLEDNINGSENHETEN Ekerö kommun har sina studie- och yrkesvägledare organiserade i en egen enhet med gemensam chef under namnet Vägledningsenheten. Enheten består av fyra studie- och yrkesvägledare och en chef. Studievägledarna har sina egna ansvarsområden och sina arbetsplatser ute i de skolor de närmast arbetar tillsammans med. Vägledningsenheten skall verka för att alla Ekeröbor får en likvärdig och kvalificerad studie- och yrkesvägledning. Som tjänsteman i Ekerö kommun arbetar vi efter våra fyra honnörsord: Trygghet, Ansvar, Kunskap och Glädje. Dessa fyra ord förverkligas genom vår gemensamma värdegrund.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Vägledningsenheten söker två studie- och yrkesvägledare för skolplacering på grundskola 7–9. Inom Vägledningsenheten sker arbetsplatsträffar och kompetensutbyte och du arbetar utifrån en kommunövergripande handlingsplan för SYV. Du ingår i grundskolans elevhälsoteam.  

Arbetsbeskrivning

Som studie- och yrkesvägledare arbetar du med att vägleda elever inför val av framtida yrkesval och studier via informationstillfällen och enskilda vägledningssamtal. Du har fokus på motivation. Du bistår skolpersonal med kompetens som ligger till grund för t.ex. övergången till gymnasieskolan. Du informerar och samordnar inför elevernas PRAO. 

Kvalifikationer 

Vi söker i första hand dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare.  Du har ett genuint intresse för vägledning och ser meningsfullheten med att rusta elever för framtiden. Arbetslivserfarenhet som studie- och yrkesvägledare är meriterande. 

Du har lätt för att skapa kontakt med elever och anpassar din vägledning utifrån elevens behov, förutsättningar och mål. Eftersom du i din profession möter elever med olika bakgrund och förutsättningar är det viktigt att du vägleder kompensatoriskt. Du kommunicerar klart, är engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen. Du har en god empatisk förmåga, har lätt för att skapa relationer och arbetar lösningsfokuserat med eleven i centrum.  Du trivs med att arbeta med elever på högstadiet och finner arbetsglädje i vägledningssamtalet, du har en verktygslåda med samtalsmetodik som du tar till utifrån elevens behov. Du är trygg i din yrkesroll, har god självkännedom och ett professionellt förhållningssätt. Du har grundade och tydliga värderingar, du arbetar självständigt med utgångpunkt i vägledares etiska förhållningssätt. Du uppskattar arbetsgemenskap, delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter med dina kollegor och ser möjligheter till kompetensutbyte. Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och planerar ditt arbete väl. 

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer. 

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Tina Jacobsson
Chef Vägledningsenheten
08-124 570 30

Caroline Glantz
Lärarförbundet
08 - 124 577 79

Oscar Linde
Lärarnas Riksförbund
073-661 82 34

Du ansöker senast 2018-07-31 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Logga
Två studie- och yrkesvägledare, Vägledningsenheten Ekerö kommun

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen