pedagogjobb.se

Logo

Trombon/tuba-pedagog till El Sistema/Kulturskolan i Södertälje

Ort
Utgår

2021-08-10

Ansök nu

Trombon/tuba-pedagog till El Sistema/Kulturskolan i Södertälje

En dag hos oss

Kulturskolan Södertälje är en kreativ mötesplats som erbjuder barn och unga undervisning i frivillig form genom ett brett utbud av kurser inom ämnena musik, konst, dans, teater och orkester för barn och ungdomar. Förutom frivillig undervisning samarbetar också Kulturskolan Södertälje ibland med vissa grundskolor i Södertälje kommun inom de estetiska ämnena genom dels ordinarie verksamhet men också genom verksamheter såsom Skapande skola.

Undervisningen sker i Kulturskolans lokaler och du är också verksam i kulturskolans utåtriktade verksamhet så som uppträdanden och liknande. Du kommer att ingå i ett ämneslag med kreativa lärare där ni kan dra nytta av varandras kompetens i planering av lektioner och föreställningar.
I tjänsten ingår både individuell undervisning och gruppundervisning, samt orkester- och ensembleundervisning och undervisningen är för det mesta förlagd till eftermiddag och kväll men viss helgarbete kan förekomma.

Tjänsten kommer delvis att innefatta undervisning på El Sistema och delvis inom kulturskolans basverksamehet. När du jobbar på El Sistema så kommer du till våra lokaler i Hovsjö på förmiddagen och stämmer av dagens arbete med kollegorna. På eftermiddagen leder du arbetet med brassensembler med elever i åldrarna 8 – 18 år, senare är du med när orkestrarna repeterar, som pedagog och/eller dirigent. Du deltar i organisering av familjekvällar, konserter och projekt. Arbetstiden är generellt förlagd till tisdag, onsdag, torsdag mellan 10:00 – 18:30, ibland senare. Visst helg- och lovarbete förekommer. Tjänsten på El Sistema är 60% av heltid. 20% av heltid är förlagd till Kulturskolans undervisning i Västergård, totalt söks 80% av heltid. Möjlighet att söka hela tjänstegraden eller delarna var för sig finns. 

Vem är du?

Krav:
- Vi söker dig som har musikhögskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, inom musik med trombon som huvudinstrument och gärna tuba som tillägg.
- Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning
- Du har erfarenhet av undervisning av barn och unga i åldrarna 5 - 21 år.
- Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga inom musik, särskilt om du erfarenhet av musikundervisning i kulturskolan.
- Du har erfarenhet, kunskap och metodik att arbeta med större grupper.
- Du måste också kunna sätta upp terminsavslutningar.
- Du måste kunna kommunicera med eleverna och kollegiet, skandinaviska och/eller engelska är ett krav.

Meriterande:
- Flerårig erfarenhet.
- Erfarenhet av El Sistema-verksamhet eller liknande.
- Vana att planera och strukturera undervisning över längre tid.
- Vana av att dirigera, arrangera och eventuellt komponera.
- Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av digital undervisning.
- Det är önskvärt att du har B-körkort.

Personliga egenskaper:
- Vidare är du en stabil, modig, kommunikativ och lösningsorienterad person som är engagerad i frågor kring elevers lärande och utbildningens samt kulturens roll för samhällets utveckling.
- Du har ett förhållningssätt med tro på elevers delaktighet, och bred stilkännedom.
- Du är intresserad av att, tillsammans med dina kollegor, utveckla och bedriva brassämnet.
- Du har eget driv, är samarbetsinriktad och blir inspirerad av att arbeta i team med kollegor och tycker om att vara med barn.
- Du har en hög grad av ansvarskännande och är van att arbeta både självständigt och i grupp.
- Vi söker en person med socialt engagemang och god empatisk förmåga som har en stark tilltro till musikens kraft.

För att trivas hos oss behöver du vara utåtriktad och tycka om barn, ha en vilja och förmåga att stödja ett idéburet konstnärskap. Verksamheten är i fokus, vi ställer sällan in verksamhet och vi tar oss an samarbeten och projekt som stödjer visionen även om det innebär att en extra växel måste läggas in. Det innebär att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög och flexibilitet är ett måste. Vi förväntar oss att du aktivt och engagerat arbetar tillsammans med övrig personal, elever och föräldrar för att nå våra gemensamma mål.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.
Urval kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Ett dynamiskt och utvecklande jobb tillsammans med kompetenta kollegor i en spännande kommun där orkesterverksamheten prioriteras. Du har även en hel del förmåner som anställd i Södertälje kommun, inte minst ett generöst friskvårdsbidrag.

Välkommen till oss!

El Sistema är en modell för inkluderande orkesterskola som nu finns i ett 60-tal länder. Här i Södertälje arbetar 12 pedagoger med gruppundervisning på symfoniorkesterns instrument. Vår verksamhet omfattar drygt 400 barn från förskoleklass och uppåt, i dagsläget arbetar vi i två områden i Södertälje - Västergård och Hovsjö.

Titel:
Trombon/tuba-pedagog till El Sistema/Kulturskolan i Södertälje

Omfattning:
80%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

För mer information om tjänsten

Rima Haro 

Administrativ chef

0766481646

Lena Swanberg 

Koordinator

0738-684307

Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Dela detta jobb

Logo
Trombon/tuba-pedagog till El Sistema/Kulturskolan i Södertälje

Södertälje kommun – Utbildningskontoret